Lounais-Häme Humppila

Ennakkoäänestys alkaa Humppilan seurakunnassa ensi viikolla – Sunnuntaina vaalipaneeli seurakuntatalolla

Humppilan ylimääräisten seurakuntavaalien ennakkoäänestys alkaa. Tulevana sunnuntaina järjestään vaalipaneeli seurakuntatalolla.
Ylimääräisten seurakuntavaalien äänestyspaikkana ensi viikon perjantaina on seurakuntatalon lisäksi Humppilan kirjasto. Kuva: Lassi Puhtimäki
Ylimääräisten seurakuntavaalien äänestyspaikkana ensi viikon perjantaina on seurakuntatalon lisäksi Humppilan kirjasto. Kuva: Lassi Puhtimäki

Humppilalaiset pääsevät  maanantaista lähtien valitsemaan seurakunnalleen uutta kirkkovaltuustoa. Ylimääräisten seurakuntavaalien ennakkoäänestys järjestetään Humppilan seurakunnassa 13.–17.1. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 26. tammikuuta.

Ennakkoäänestyspaikkoja on kaikkiaan kolme. Seurakuntatalolla äänestys jatkuu joka päivä koko ennakkoäänestyksen ajan kello 9–18. Hoivakoti Ukko-Pekassa ennakkoäänestyspiste on avoinna torstaina yhteensä tunnin. Myös kirjastolla voi äänestää perjantaina 17.1.

Lisäksi äänioikeutettu, jonka kyky liikkua tai toimia on rajoittunut, voi äänestää kotona, mikäli hän on ilmoittanut asiasta aiemmin kirkkoherranvirastoon.

Humppilan vs. kirkoherra Terhi Latvalan mukaan äänestyspaikkojen esteettömyys aiheutti hieman päänvaivaa seurakunnassa. Siksi seurakuntatalon äänestyspiste on rakennuksen aulassa, jonne pystyy tulemaan myös pyörätuolilla.

– Vaalitoimitsijoita saamme riittävän määrän, vaikka osa vaalilautakunnan jäsenistä ei aivan jokaisena päivänä pääse saapumaan ennakkoäänestyspaikoille. Toimitsijoina on sekä lautakunnan jäseniä että seurakunnan viranhaltijoita, Latvala kertoo.

Yleisö saa tentata paneelissa

Tulevana sunnuntaina Humppilan seurakunta järjestää vaalipaneelin, jossa jokaisen valitsijayhdistyksen edustajat keskustelevat ajankohtaisista aiheista tilaisuuden juontajan johdolla. Noin tunnin kestävän tilaisuuden lopuksi myös yleisö pääsee kysymään edustajilta mieltään polttavista vaaleihin ja seurakuntaan liittyvistä asioista.

Latvala kertoo, että paneelissa keskustelijoina on yksi ehdokas kustakin valitsijayhdistyksestä. Näitä on Humppilan ylimääräisissä seurakuntavaaleissa yhteensä kolme ja ne ovat Kotiseurakunta, Asiat edellä ja Sakaristo.

Kotiseurakunnan listalta keskusteluun osallistuu Arja Heittola, Asiat edellä -listalta Aira Suikki ja Sakariston listalta Paula Summanen. Tilaisuuden isäntinä toimivat Juhani Kuusisto ja kirkkoherra Ilkka Wiio.

Latvalan mukaan vaalipaneeliin ovat tervetulleita kaikki seurakunnan jäsenet. Paneeli järjestetään Humppilan seurakuntatalolla klo 15.

Neljän ero vei vaaleihin

Ylimääräiset seurakuntavaalit pidetään Humppilassa, koska neljä kirkkovaltuutettua erosi kesäkuussa Humppilan kirkkovaltuustosta luottamushenkilöiden välisen epäluottamuksen vuoksi.

Uuden kirkkovaltuuston toimikausi ulottuu kuluvan vaalikauden loppuun eli 31.12.2022 saakka.

Äänioikeutettuja ovat kaikki viimeistään vaalipäivänä 16 vuotta täyttäneet Humppilan seurakunnan jäsenet. Äänioikeutettu seurakunnan jäsen voi äänestää ennakkoon esittämällä henkilötodistuksensa tai muun riittävän selvityksen henkilöllisyydestään. FL

Luitko jo tämän: Halu kantaa vastuuta voitti riitelyn pelon

Juttua muokattu 10.1. klo 21.50.

Lisätty paneeliin osallistuvien seurakuntavaalien ehdokkaiden nimet.

Ennakkoäänestys alkaa Humppilassa

Ylimääräisten seurakuntavaalien ennakkoäänestys järjestetään Humppilassa ma-pe 13.–17.1.

Kolme äänestyspistettä

Humppilan seurakuntatalo (Kirkkopellontie 1) joka päivä 13.–17.1. klo 9–18.

Attendon Hoivakoti Ukko-Pekka (Kisakuja 3) torstaina 16.1. klo 14–15.

Humppilan kirjasto (Iisakinkuja 3) pe 17.1. klo 11–17.

Kolme listaa

Ehdokkaita vaaleihin asetti kolme valitsijayhdistystä, joiden listoilla on yhteensä 28 ehdokasta.

Uuteen kirkkovaltuustoon valitaan 15 varsinaista jäsentä sekä varajäseniä.

Vuosina 2014 ja 2018 Humppilassa järjestettiin ns. sopuvaalit ehdokkaiden vähäisen määrän vuoksi. Viimeksi valtuustossa oli 12 jäsentä.

Ylimääräiset vaalit järjestetään kesken vaalikauden, koska neljä valtuutettua erosi viime kesänä.

Varsinainen vaalipäivä

Ylimääräisten seurakuntavaalien varsinainen vaalipäivä on 26.1. Äänestyspaikkana silloin toimii seurakuntatalo klo 11–20.

Uusimmat

Fingerpori

comic