Lounais-Häme

Ennakkosuosikki Brasilia yrittää painaa kaasun pohjaan

Moskova/Helsinki
21.06.2018, 18:38

Urheilu-uutiset

Brasilian joukkueen riveistä ehti kantautua sambajalkapallon ystävien kannalta huolestuttavia uutisia, kun tähtihyökkääjä Neymar jätti väliin tiistain harjoitukset. Päävalmentaja Tite vakuutti torstaina, että Neymar on pelikunnossa perjantain ottelussa Costa Ricaa vastaan.
– Sama kokoonpano aloittaa kuin Sveitsiä vastaan. Haluamme voittaa maailmanmestaruuden, mutta valmentaja ei leiki pelaajien terveydellä. Se on liian iso riski, Tite kertoi.
Neymar kärsi talvella jalkavamman, josta hän toipui MM-kilpailuihin valmistaneisiin harjoitusotteluihin mennessä. MM-kilpailujen ensimmäisessä ottelussa Sveitsi pani Brasilian ahtaalle hyvällä puolustuspelillään, ja ottelu päättyi 1-1. Brassit sortuivat tehottomaan esitykseen, kun suoraviivaisuus puuttui pelistä.
Costa Ricalla ei pitäisi olla mahdollisuuksia Brasiliaa vastaan, ja maa ei ole vielä avannut maali- eikä pistetilejään.

Serbialle tarjolla pudotuspelipaikka

Kimurantissa E-lohkossa kärkipaikkaa pitää Serbia ennen juhannusaaton otteluita. Serbia varmistaa pudotuspelipaikan, jos se voittaa Sveitsin. Tappio tarkoittaisi ratkaisun siirtymistä lohkovaiheen viimeisiin otteluihin.
– Suunnitelma on selvä. Meidän täytyy pelata, kuten Costa Ricaa vastaan pelasimme, puolustaja Dusko Tosic ennakoi Kansainvälisen jalkapalloliitto Fifan verkkosivuilla.
Serbia piti Costa Rican maaleitta. Voiton toi Aleksandar Kolarovin vapaapotkumaali.
– Kaikkien yhdentoista pelaajamme hyökkääjä Aleksandar Mitrovicista maalivahti Vladimir Stojkoviciin täytyy puolustaa samalla asenteella kuin ensimmäisessä ottelussa. Se on ainoa keino, jolla voimme voittaa, Tosic sanoi.
D-lohkossa voitottomien ottelussa kohtaavat Islanti ja Nigeria, joista viimeksi mainitulla ei ole pistettä eikä edes maalia. Islanti osui kerran Argentiinaa vastaan ja taisteli tasapelipisteen. Jos Nigeria häviää, jää se pudotuspelien ulkopuolelle.

STT

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic