Lounais-Häme

Enontekiöön satoi ensilumi – Lounais-Hämeeseen odotetaan myrskyä

Lunta saatiin maanantaina myös eteläiseen Suomeen.

Enontekiön Kilpisjärvellä satoi 25. syyskuuta ensilumi: aamun havainnossa oli kaksi senttimetriä lunta. Lumella on mahdollisuus pysyä jonkun aikaa maassa, sillä sää jatkuu pari astetta tavanomaista kylmempänä, tiedottaa Ilmatieteen laitos.

Yöpakkasia tai hallaa voi esiintyä erityisesti perjantain ja lauantain vastaisina öinä aina maan eteläosaa myöten. Vesistöjen lähellä hallaa ei kuitenkaan esiinny.

Ilmatieteen laitoksen 26.9. tekemän ennusteen mukaan voimakas matalapaine liikkuu keskiviikkoillan ja torstain aikana Suomen yli itään. Länsituuli alkaa voimistua myrskypuuskiin keskiviikkoiltana länsirannikon maakunnissa ja yöllä muualla maan etelä- ja keskiosassa. Maan lounaisimmassa osassa voi tulla sade- ja ukkospuuskia tänään alkuillasta ennen varsinaisia matalapainetuulia. Sademäärät ovat noin 5–20 millimetriä koko maassa.

Sadealueen jälkeen puuskainen, länsiluoteinen tuuli voimistuu lännestä alkaen. Puuskat ovat voimakkuudeltaan laajalti 15–20 metriä sekunnissa, maan etelä- ja keskiosassa 17–22 metriä sekunnissa. Tuulenpuuskat aiheuttavat paikoin sähkökatkoja maan etelä- ja keskiosassa varsinkin järvien itärannoilla.

Asiasanat

Fingerpori

comic

Näkoislehti

24.2.2020

Uusimmat