Lounais-Häme Forssa

Ensi kauden tavoitteena sitoutuneisuus ja ammattimaisuus

Petteri Molenius tarttuu kesäkuussa ruoriin FoKoPossa.
Aiemmin FoKoPon apuvalmentajana toiminut Petteri Molenius palaa Forssaan yhden Tampereen-kauden jälkeen, nyt FoKoPon päävalmentajaksi. Kuva: Tapio Tuomela
Aiemmin FoKoPon apuvalmentajana toiminut Petteri Molenius palaa Forssaan yhden Tampereen-kauden jälkeen, nyt FoKoPon päävalmentajaksi. Kuva: Tapio Tuomela

A-divisioonassa pelaava Forssan Koripojat vaihtaa valmentajaa. Joukkue on tehnyt yksivuotisen sopimuksen seuran oman kasvatin Petteri Moleniuksen kanssa.

– Palaan hyvillä mielin Forssaan. FoKoPo on kasvattajaseurani ja ollut aina tärkeä osa elämääni. Olen tyytyväinen sopimukseen ja otan haasteen vastaan, Molenius kertoo.

25 vuotta kesällä täyttävä Petteri Molenius on nuoresta iästään huolimatta kokenut valmentaja. Kaudet 2014–2018 hän toimi Koripoikien edustusjoukkueen apuvalmentajana. Täksi kaudeksi hän siirtyi Tampereelle, jossa on toiminut Pyrinnön U19- ja U17-tyttöjen valmentajana ja U16-tyttöjen apuvalmentajana. Aiemmin Molenius valmensi pitkään Koripoikien junioreita mikropojista aina A-poikiin asti.

Molenius luotsaa keväällä Pyrinnön tyttöjä vielä SM-sarjan loppupeleissä. Forssaan hän muuttaa kesäkuussa.

– Halusimme FoKoPolle nuoren, eteenpäin suuntautuneen valmentajan, joka on sitoutunut forssalaisten nuorten pelaajien kehittämiseen, kertoo Moleniuksen valinnan taustoista FoKoPon puheenjohtaja Arja Kotavuo.

FoKoPoa kaksi edellistä kautta valmentanut Jouni Grönroos joutui jäämään sairauden takia sivuun tehtävästään A-divisioonan joulutauolla. Kevään FoKoPon valmennuksesta vastasi Teet Toome.

FoKoPo sijoittui tämän kauden runkosarjassa kymmenenneksi.

 

Petteri Moleniuksen tavoitteena on säilyttää FoKoPon forssalainen runko. Hän toivoo, että mahdollisimman moni edellis- ja viime kauden pelaajista jatkaa joukkueessa.

– Ensi kauden pelitapa ja -systeemi määräytyvät tarkemmin sen mukaan, millaiseksi joukkue lopulta muodostuu. Joka tapauksessa haluan, että joukkueemme pelaa organisoitua koripalloa. Jokaisen pelaajan pitää tietää, mitä häneltä odotetaan kentällä, oli rooli sitten iso tai pieni.

Molenius haluaa kehittää nuoria pelaajia. Hän uskoo laadukkaaseen harjoitteluun.

– Isossa kuvassa tarkoitus on tehdä Forssasta taas paikka, jossa nuorten pelaajien on hyvä harjoitella ja kehittyä. Se tarkoittaa sitä, että harjoittelu on ammattimaisella tasolla ja pelaajat ovat sitoutuneita joukkueen tavoitteisiin. FL

 

Uusimmat

Näkoislehti

30.5.2020

Fingerpori

comic