Lounais-Häme

Ensi kesäkuussa samaan viikonloppuun mahtuvat Heinämessut, Makkaramarkkinat ja Suvi-ilta

Heinämessut tulevana suvena samaan aikaan Suvi-illan ja Makkaramarkkinoiden kanssa.
Forssan Heinämessut on aikaisemmin järjestetty kesä-heinäkuun vaihteessa Forssan Kutomoalueella.

Forssassa neljännen kerran järjestettävät Heinämessut vaihtavat ajankohtaa. Forssan Lehden ja Hämeen Sanomien messut siirtyvät kesä-heinäkuun vaihteesta samalle viikonlopulle Forssan Suvi-illan ja Tammelan Makkaramarkkinoiden kanssa.

Kolmen tapahtuman ei ole tarkoitus kilpailla keskenään, vaan osin myös yhdistää voimiaan ja tarjota toisiaan täydentävää antia kävijöille.

– Heinämessut ja Makkaramarkkinat ovat hyvää oheisohjelmaa juoksijoiden kannustusjoukoille. Tammelaan suunniteltu iltatapahtuma antaa tekemistä myös juoksijoille Suvi-illan jälkeen, pohtii asiakkuuspäällikkö Hanna Velin messuorganisaatiosta.

Heinämessujen nimi pysyy, vaikka ajankohta vaihtuu, Velin lupaa.

Suvi-iltaa järjestävän Forssan Salaman toiminnanjohtaja Miia Laaksonen pitää hyvänä, että Forssassa tapahtuu paljon. Hänen mukaansa Suvi-iltaa ei haittaa muiden tapahtumien järjestäminen samaan aikaan.

Liikenne tulee Laaksosen mukaan olemaan haaste. Paikalliset ovat tottuneet Suvi-illan aiheuttamiin liikennejärjestelyihin, mutta muualta tuleville pitäisi hänen mielestään suunnata markkinoinnin myötä tietoa valtakunnallisestikin.

– Meille on kuitenkin tärkeintä juoksijoiden turvallisuus. Varsinkin toiselta kierrokselta tulevat väsyneet maratoonarit täytyy saada turvallisesti maaliin.

Tammelan yrittäjien puheenjohtajana ensi helmikuussa aloittava Outi Saaristo on alkukesän superviikonlopussa mukana sekä Kutomoalueen yrittäjänä että Makkaramarkkinoiden organisaattorina. Myös hän näkee vahvuutena kolme samanaikaista tapahtumaa.

– Yhdessä organisoiden ja yhteisesti mainostaen saamme kolme toisiaan täydentävää tapahtumaa, Saaristo sanoo.

Hänen mukaansa Makkaramarkkinoilla on tarkoitus panostaa aikaisempaa enemmän makkaranvalmistukseen, pienpanimo-oluisiin ja ruuanlaittoon.

– Varmasti Heinämessut ja Makkaramarkkinat löytävät kumpikin oman paikkansa. Makkaramarkkinoille on suunniteltu iltaohjelmaa, joka palvelisi myös messuvieraita, Saaristo kertoo.

Sekä Heinämessuilla että Makkaramarkkinoilla on suunnitteilla aluemuutoksia. Kutomon alueella uuteen paikkaan ovat siirtymässä messuravintola ja esiintymislava.

Makkaramarkkinat puolestaan haluaa lisätilaa nurmialueilta viimevuotisen alueen vierestä.

– Kuljetusten kannalta lisäalue olisi hyvä, silloin ei tarvitsisi tukkia katualuetta, Outi Saaristo toteaa. FL

Forssan Suvi-ilta ja Tammelan Makkaramarkkinat 15.6.2019, Heinämessut 15.–16.6.2019.

Uusimmat

Näkoislehti

9.4.2020

Fingerpori

comic