Lounais-Häme

"Ensi kesänä kaikki saunomaan"

Ruostejärven leirikeskusaluetta herätellään henkiin purkutöiden kautta. Tontilta katoavat päärakennus, kaksi majoitusrakennusta ja varastot vessoineen. Töitä tekee viiden hengen porukka Nuorten työpajalta.

Rakennuksista säilytetään vain sauna, jonka kunnostus koittaa keväällä, kun rakennukset on saatu purettua.

-Uskon, että saunarakennus saadaan sille mallille, että täällä tarjotaan kuntalaisille saunavuoroja ensi kesänä, Forssan nuoriso- ja liikuntapalvelupäällikkö Tapio Virtanen toteaa ja kutsuu kaikki joukolla saunomaan.

Sitä ei vielä tiedetä, nouseeko purettujen rakennusten tilalle uusi leirikeskus. Ja jos nousee, niin aikaa se vie, myöntää myös Virtanen.

-Olen toiveikas sen vuoksi, koska asia on saatu kymmenen vuoden jauhamisen jälkeen liikkeelle. Pahin pelkoni oli, että aluetta valmisteltiin myyntiin, Virtanen toteaa ja palaa tämän hetken tilanteeseen.

-Mitään investointivarauksia ei ole. Saunan kunnostukseenkin varat otetaan erittelemättömistä määrärahoista, Virtanen kertoo mutta vakuuttaa saunaremontin olevan sementtiin valettuna.

Virtanen ehdotti kaupunginvaltuustolle 80 000 euron investointivarauksia vuosille 2018 ja 2019 mutta varauksia ei kirjattu.

-Se huolettaa, mutta toisaalta kaupungin taholta on tullut juhlallisia lupauksia. Niin luottamushenkilöiltä kuin virkamiehiltä, Virtanen sanoo ja vakuuttaa, ettei politikoi lausunnollaan.

80 000 euron varauksilla ei vielä paljoa tehtäisi. Virtanen huomauttaa, että töitä riittää ja eteenpäin mentäisiin askel askeleelta.

-Kyllähän alue rahaa vie. Teitä, vesiliittymät ja sähköt, Virtanen luettelee töitä, joita voidaan tehdä pikkuhiljaa ennen mahdollisia uudisrakennuksia.

-Tarkoitus on tehdä jatkossakin yhteistyötä paitsi Nuorten työpajan myös ammatti-instituutin kanssa ja saada tätä kautta kustannuksia kohtuullisiksi.

Mutta ensin puretaan. Virtanen on erityisen tyytyväinen, että työpajalaiset saavat mielekästä tekemistä, mikä edesauttaa työpaikan etsinnässä.

Kesällä on tarkoitus järjestää metsämarssi, jossa siistitään villiintymään päässyttä tonttia.

-Luonto valtaa nopeasti alaa. Ei siitä ole kuin viisi vuotta, kun viimeinen leiri pidettiin. Sitten majoitustilat määrättiin homeen vuoksi käyttökieltoon, Virtanen muistelee mutta kertoo homeongelman vaivanneen huomattavasti pidempään.

-Yritimme tuulettaa kaikenlaisilla kissankoloilla mutta eihän se riittänyt.

Ruostejärven leirikeskus on muodostunut Virtasen sydämen asiaksi. Millaisena näet alueen tulevaisuudessa?

-Forssan erinomaisesta sijainnista on juputettu iät ajat ja tottahan se on. Näen, että Ruostejärvellä, 100 kilometrin päässä Helsingistä olisi elinvoimainen, ympärivuotinen leirikeskus, joka tukisi myös ympärillä olevia kohteita kuten Hämeen luontokeskusta ja Eerikkilää.

-Haluaisin säilyttää paikan kuitenkin julkisen sektorin hallinnassa, oli paikan pyörittäjä sitten kuka tahansa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic