Lounais-Häme

Ensi vuonna veronpalautukset voivat ehtiä kesäreissurahoiksi

Helsinki
31.10.2018, 11:33

Talous

Ensi vuonna veronpalautukset eivät kilahda tileille tuttuun tapaan joulun alla, vaan ne voivat pulskistuttaa veronmaksajan tiliä jo elokuussa. Verohallinnon mukaan palautuksia maksetaan ensi vuodesta alkaen heinäkuun ja joulukuun välisenä aikana.
Uudistus vaikuttaa myös jäännösveron eli mätkyjen maksamiseen. Niiden eräpäivät ajoittuvat heinäkuun ja sitä seuraavan helmikuun välille.
Päivämääriin vaikuttaa muun muassa se, milloin kunkin veronmaksajan verotus valmistuu ja se, onko veroilmoitukseen tehty muutoksia.
Verohallinnossa on käynnissä monia muitakin uudistuksia. Yksi niistä on tulorekisterin käyttöönotto. Ensi vuodesta alkaen rekisteriin kirjataan palkat ja muut ansiotulot. Vuonna 2020 rekisteriin lisätään myös tiedot maksetuista eläkkeistä ja etuuksista.
Tulorekisteriyksikön johtaja Terhi Holmström kertoo, että työnantajien on vuoden alusta alkaen toimitettava tiedot tulorekisteriin viiden päivän sisällä maksupäivästä. Sen jälkeen ne ovat tarkasteltavissa tulorekisterin sähköisestä asiointipalvelusta, johon voi kirjautua esimerkiksi pankkitunnuksilla.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic