Lounais-Häme

Ensimmäinen henkilökohtainen MM-mitali maistui Marika Teinille - miesten keskimatkan MM-kulta meni Norjaan

Sigulda
07.08.2018, 17:34

Urheilu-uutiset

Suomalaissuunnistaja Marika Teini saavutti Latviassa järjestettävissä MM-kilpailuissa keskimatkan hopeaa, joka on hänelle ensimmäinen henkilökohtainen MM-mitali. Teini jäi MM-kultaa ottaneesta Venäjän Natalia Gemperlestä puolitoista minuuttia.
– Tätä ei varmaan saisi sanoa, mutta kyllä minä mieluummin olisin voittanut. Kuutosrastin jälkeen tuli pieni herpaantuminen, kun tiesin, että nyt se pahin on selvitetty, Teini kertoi tiedotteessa.
Ranskan Isia Basset nappasi MM-pronssia. Hän jäi Teinistä 24 sekuntia. Kilpailun ennakkosuosikkeihin lukeutunut Ruotsin Tove Alexandersson eksyi pahasti reitiltä jo kilpailun alkuvaiheessa ja menetti mahdollisuutensa mitalitaisteluun.
Teini, 29, saavutti toukokuussa EM-kultaa ja uskoi nytkin mestaruusmahdollisuuksiin. MM-kilpailuista hänellä oli ennestään kaksi viestipronssia.
– Vähän jäi kaihertamaan, sillä suorituksessa olisi ollut se 1,5-2 minuuttia viilattavaa. Tänään olisi ollut se päivä, kun se mestaruus olisi voinut tulla, Teini sanoi maalissa ja luonnehti tehneensä ”hallitun perussuorituksen”.
Suomelle mitali oli ensimmäinen meneillään olevissa MM-kilpailuissa. Miesten keskimatkan kilpailu on parhaillaan käynnissä.

Miesten keskimatkalla paras suomalainen sijalla 15

Miesten keskimatkan maailmanmestaruuden voitti Latviassa norjalainen Eskil Kinneberg.
Kinneberg oli vajaan kuuden kilometrin reitillä kuusi sekuntia nopeampi kuin toiseksi sijoittunut sveitsiläinen Daniel Hubmann. Florian Howald otti myös pronssin Sveitsiin.
Paras suomalainen oli 15:nneksi sijoittunut Hannu Airila, joka jäi voittajasta yli kaksi minuuttia. Aleksi Niemi oli 17:s ja Fredric Portin 20:s.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic