Lounais-Häme

Ensimmäinen taloyhtiö aloitti muovinkierrätyksen Forssan seudulla

Niin sanottu Pohjolan talo Hämeentie 11:ssä on ensimmäinen taloyhtiö Forssan seudulla, joka mahdollistaa muovinkierrätyksen taloyhtiön asukkaille. Hallituksen puheenjohtaja Sampsa Kokkonen kertoo, että asiasta päätettiin yksimielisesti taloyhtiön hallituksessa.

-Hallituksen jäsenet ovat seuranneet keskustelua muovinkierrätyksestä mediasta ja keskustelimme asiasta isännöitsijän kanssa. Kun mahdollisuus tuli, päätös tehtiin nopeasti, Kokkonen kertoo.

Hämeentie 11 on kierrättänyt muovia nyt noin kuukauden verran, joten varsinaisia käyttökokemuksia ei vielä ole. Keskustelua Kokkonen on käynyt lähinnä jätteenkeräyspisteellä muiden asukkaiden kanssa.

-Yhtään kielteistä palautetta en ole kuullut. Lievää tyytyväisyyttä olen havainnut ja palautteessa on kiitelty mahdollisuutta muovinkierrätykseen. Asukkaat tottuvat tähän ajan myötä ja palaute menee isännöitsijälle.

Kokkonen kannustaa muitakin taloyhtiöitä lähtemään mukaan muovinkierrätykseen.

-Tällä hetkellä löydän siitä vain hyviä puolia. Miksi heittää pois, kun muovin voi käyttää uudelleen, Kokkonen toteaa luonnonsuojelunäkökulmasta.

 

Laatuasiantuntija Samuli Laine Envor Group oy:sta esitteli muovinkeräyksen mahdollisuuksia forssalaisille isännöitsijöille viime viikolla. Forssan Kiinteistökauppiaat oy:n johtava ammatti-isännöitsijä Tero Rekunen pitää mahdollisuutta muovinkierrätykseen hyvänä asiana ja aikoo viedä sitä eteenpäin taloyhtiöissä.

-Suomalaiset ovat kuuliaisia ja haluavat tehdä asiat parhaansa mukaan. Tämä tuo taloyhtiöille säästöjä ja selkeyttää sitä, mitä jätettä saa laittaa mihinkin astiaan. Muovinkeräyksessä muovi saada uusiokäyttöön, eikä sitä enää hukata maahan, Rekunen kiittelee. FL

 

EDIT: Korjattu kuvatekstissä muovia lajitteleva henkilö Martti Kivivuoreksi 15.3. klo 12.09.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic