Lounais-Häme Tammela

Entinen luontokeskus on jatkossa vuokratila tapahtumille ja tilaisuuksille – Villa Erikiin rakentuu näyttely Eerikkilän perustajasta

Vuokraustoiminta käynnistyy lokakuun alusta.
Villa Erikin remontti on valmis sisätilojen osalta, mutta katon entraaminen jatkuu. Sisällä töitä riittää kalustamisessa. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL
Villa Erikin remontti on valmis sisätilojen osalta, mutta katon entraaminen jatkuu. Sisällä töitä riittää kalustamisessa. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL

Entinen Hämeen luontokeskus on jatkossa Villa Erik. Nimi viittaa Eerikkilän perustajaan Erik von Frenckelliin. Perustaja näkyy muutoinkin kuin nimessä. Uusittuihin tiloihin kootaan Frenckellin elämästä kertovaa materiaalia, ja kokonaisuus suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä Urheilumuseon kanssa.

Muutoksen jälkeen Villa Erik ei ole enää luontokeskus. Pääpaino on tilan vuokraamisessa tapahtumiin ja tilaisuuksiin.

– Tilat ovat varattavissa lokakuun alusta alkaen kaikkina viikonpäivinä joko kokonaiseksi päiväksi tai puoleksi päiväksi, kertoo palvelutoimintojen johtaja Sirpa Korkatti Eerikkiästä.

Palvelukonsepti mukautuu vuokraajien toiveiden pohjalta kokouspalveluista ruokailuihin ja ohjattuihin aktiviteetteihin.

Myös kahvilapalveluja

Tiloihin avataan myös kahviopalvelut. Kahvilan avaamispäivää ei ole lyöty lukkoon koronasta aiheutuvan epävarmuuden vuoksi.

– Kahvila ei ole auki päivittäin. Aukiolot painottuvat viikonloppuihin ja sesonkeihin.

Korkatti lupailee myös yleistä avajaispäivää, mutta ajankohta selviää myöhemmin.

Avajaistapahtumaa on alustavasti suunniteltu loppusyksylle, jolloin tilojen vuokraus on ollut jo jonkin aikaa toiminnassa.

Entinen luontokeskus rakennettiin aikoinaan mukailemaan hämäläistä umpipihaa. KUVA: Lassi Puhtimäki / FL

Retkeilyneuvontaa puhelimella

Eerikkilä Sport & Outdoor Resort osti kesällä Metsähallitukselta Hämeen Luontokeskuksen kiinteistön, jossa se oli toiminut vuokralaisena vuodesta 2018.

Kaupan myötä Torronsuon ja Liesjärven asiakaspalvelu siirtyi takaisin Metsähallitukselle.

Metsähallituksen Sisä-Suomen asiakaspalvelun yksi puhelinnumero tarjoaa neuvontaa yhteensä 12 kansallispuistoon. Näistä vain Seitsemisessä on luontokeskus.

– Torronsuon ja Liesjärven neuvontaa on ohjattu yhteen ja samaan puhelinnumeroon alkuvuodesta saakka. Liesjärven Korteniemessä saa myös kasvokkaista opastusta kesäaikana, asiakaspalvelupäällikkö Sari Airas Metsähallituksesta mainitsee.

Airas ja Korkatti kertovat, että yhteistyösopimus Eerikkilän kanssa on työn alla. Yhteistyö voisi jatkossa tarkoittaa esimerkiksi Tammelan kansallispuistojen esitteiden esilläoloa ja karttojen myyntiä.

– Sopimus retkeilyneuvonnasta on kuitenkin jo päättynyt eikä sitä tulla jatkamaan, Korkatti linjaa.

Airas muistuttaa, että Metsähallitus on avoin yrittäjien suunnalta tuleville yhteistyöehdotuksille. Osassa kansallispuistoja on saatu hyviä kokemuksia parkkipaikkojen yhteydessä toimivista kevytrakenteisista kahvilapisteistä, joissa on voitu tarjota kahvin ja pullan lisäksi neuvontaa. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic