Lounais-Häme

Entinen omistaja valitti Rantasipin hotellikiinteistön kaupasta

Entisen Rantasipin hotellikiinteistön kaupasta tehty sopimus ei ole toistaiseksi lainvoimainen. Kaupan lopullisen hyväksynnän esteenä on Pirkanmaan käräjäoikeuteen tehty muutoshakemus kauppaa koskevasta ulosottomiehen päätöksestä.

Kanta-Hämeen ulosottovirasto myi kiinteistön nettihuutokaupassa alkuvuonna. Muutoksenhakijan mielestä huutokaupassa hyväksytty korkein tarjous on selvästi alihintainen ja esittää, että käräjäoikeus ottaisi kiinteistökaupan uudelleen käsiteltäväksi.

-Hakija katsoo, että hotellikiinteistön neliöhinta 32,74 euroa on tämän kuntoluokan hotellista liian alhainen, valituksessa todetaan.

Valituksen on jättänyt kiinteistön entinen omistaja Kiinteistö oy Forssan Tammitalo ja sen on allekirjoittanut yrittäjä Sinikka Lahdensivu. Lahdensivu luotsasi kiinteistössä pari vuotta toiminutta Villa Eden Care oy:tä. Tarkoituksena oli rakentaa entisen hotelliravintolan tiloihin palvelukoti.

Välillä kiinteistössä toimi myös turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus. Vastaanottokeskus kuitenkin suljettiin ja yrittäjä joutui liiketoiminnan loputtua taloudellisiin vaikeuksiin.

 

Ulosottovirasto myi kiinteistön helmikuussa hämeenlinnalaiselle Hotelli Meskulle, joka on pienhotellitoimintaa harjoittava yritys. Yli 5000 neliömetriä käsittävän kiinteistön kauppahinnaksi sovittiin 167 000 euroa. Forssan Lehti kertoi helmikuun lopulla, että ostaja oli jo maksanut Rantasipin kiinteistöstä käsirahan 10 000 euroa.

Forssan kihlakunnanvouti Pentti Broman myöntää, että hotellikiinteistön neliöhinta on melko alhainen, mutta siihen on myös syynsä. Bromanin mukaan hintaan vaikuttaa myös rakennuksen kunto. Hän sanoo, että osa kiinteistöstä on periaatteessa käyttökunnossa, osa remontoitu ja osa melko huonossa kunnossa ja remontoimatta.

Osa kiinteistöstä kunnostettiin edellisen omistajan aikana.

-Huoneet on tehty palvelukotia varten ja siellä on muun muassa korotettuja lattiatasoja. On mahdollista, että hotellikäyttöön tehtäessä uusia omistaja haluaa purkaa ne. Remontoiduista tiloista puuttuu myös listoituksia. Osassa kiinteistöä pitää tehdä ainakin sähkötöitä, Broman luonnehtii.

 

Kaupassa uudelle omistajalle siirtyi lisäksi lähes 50 000 euron velat maksamatta jääneistä lämpö-, sähkö- ja vesilaskuista.

Käräjäoikeudelle jättämänsä valituksen liitteeksi kantaja eli Forssan Tammitalo on lisännyt Raksystemsin kesällä 2015 laatiman kuntoarvion. Muutoksenhakijan mukaan kuntoarviossa mainittu rakennuksen luokitus on rakennustekniikan osalta noussut tiloissa tehdyn remontin jälkeen kuntoluokasta kaksi luokkaan kolme.

Valitus on kirjattu saapuneeksi Pirkanmaan käräjäoikeudessa 15. maaliskuuta. Käräjäsihteeri Hanna Valli Pirkanmaan käräjäoikeudesta kertoo, että muutoshakemuksen käsittelypäivä on ensi keskiviikkona 16. toukokuuta.

Forssan Lehti ei tavoittanut valituksen Forssan Tammitalon puolesta allekirjoittanutta Lahdensivua eikä Hotelli Meskun toimitusjohtaja Eero Polusta. FL

 

Kaikki alkoi Cumuluksesta
Forssan Saarelanmäkeen valtatie 10:n varrelle avattiin Cumulus-hotelli entisen tuberkuloosiparantolan paikalle keväällä 1979.Hotellia laajennettiin vuonna 1985.Forssan Cumulus-hotelli muutti nimensä Rantasipiksi 1993.Hotellitoiminta loppui Saarelankadulla taloudellisesti heikkojen vuosien päätteeksi keväällä 2013. Tämän jälkeen hotelli oli jonkin aikaa tyhjillään.Villa Eden care siirtyi Rantasipin kiinteistöön keväällä 2015. Tarkoituksena oli avata tiloihin palvelukoti.Pakolaiskriisin puhjettua syksyllä 2015 Rantasipin kiinteistöön perustettiin turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus.Sopimus SPR:n kanssa päättyi tammikuussa 2016. Tämän jälkeen tiloja ryhdyttiin remontoimaan.Villa Eden caren toiminta tiloissa päättyi loppuvuodesta 2017.Rantasipin kiinteistö ulosmitattiin omistajaltaan ja kiinteistö pakkohuutokaupattiin netissä.Huutokaupan loppusuoralla kiinteistöstä kilpaili kaksi ostajaehdokasta. Lopulta korkeimman tarjouksen teki Hotelli Meskun taustalla oleva Einari Polus. Kauppa vahvistettiin helmikuun lopulla.Kauppahinnaksi sovittiin 167000 euroa. Lisäksi ostajan tulee kantaa edelliseltä omistajalta siirtyneet rästiin jääneet kiinteistön ylläpitokulut.Maaliskuussa 2018 Forssan Tammitalo valitti Pirkanmaan käräjäoikeuteen kiinteistön kaupasta.Muutoksenhaun on määrä olla tuomiolla käräjäoikeudessa 16.5.2018.

Uusimmat

Fingerpori

comic