Lounais-Häme

Entinen työmarkkinajohtaja Lasse Laatunen Iltalehden kolumnissa: Kokoomuksen kansanedustaja haistatteli Pikkuparlamentissa

Helsinki
07.10.2018, 17:47

Kotimaa

Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) entinen työmarkkinajohtaja Lasse Laatunen kertoo Iltalehden kolumnissaan joutuneensa kokoomuskansanedustajan haistattelemaksi. Laatusen mukaan hän istui tiistaina Pikkuparlamentissa aamukahvilla SDP:n Lauri Ihalaisen kanssa, kun kiihtynyt kokoomuskansanedustaja tuli kertomaan mielipiteensä hänen aiemmasta kolumnistaan. ”V-alkuista tekstiä” satoi päälle enemmän ja vähemmän, Laatunen kirjoittaa.
Laatunen ei kolumnissaan kerro, kenestä kokoomuskansanedustajasta on kyse. Ilmeisesti kyse kuitenkin on miehestä, sillä Laatusen mukaan tämä oli pukeutunut solmioon.
– Mieleeni vain tuli, että tällainenkö on tämän päivän vanha sivistys-, kyky- ja sananvapauspuolue kokoomus? Toivottavasti kysymyksessä oli poikkeus, Laatunen päättää kolumninsa.
STT:n tavoittamat kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtajat Jukka Kopra, Sari Raassina ja Ben Zyskowicz kertoivat, että eivät tiedä Laatusen kuvaamasta tapauksesta mitään. STT ei ole tavoittanut Ihalaista tai Laatusta.
Poliitikkojen kielenkäyttö on puhuttanut viikonloppuna myös toisaalla. Vasemmistoliiton kansanedustaja Markus Mustajärvi toivotti perjantai-iltana Twitterissä presidentti Martti Ahtisaaren ”alimpaan helvettiin”. Puoleen puheenjohtaja Li Andersson tuomitsi Mustajärven kirjoittelun.
– Mustajärven kielenkäyttö oli asiatonta eikä edusta puolueen linjaa. Asiasta on keskusteltu hänen kanssaan, Andersson tviittasi sunnuntaina.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/98d3bdf5-b5e0-4c9b-9e71-89212fd68921_pi.shtml
https://twitter.com/MarkusMustajarv/status/1048305360866557957
https://twitter.com/liandersson/status/1048879327742500865

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti