Lounais-Häme

Entistä ehompana syksyn sukelluksiin

Viihdeuimala Vesihelmen ovet sulkeutuivat viime viikonloppuna kesän huoltotaukoa varten. Huoltotoimet alkoivat uimalan eri tiloissa maanantaina. Vesihelmi avaa ovensa jälleen 15.8.

Kesähuoltotöistä vastaava projektiteknikko Eero Seppänen kertoo, että pääosin tehdään normaaleja huoltotöitä, kuten puhdistuksia, silikonisaumojen uusimista, laattojen kiinnityksiä ja vaihtoja. Tyhjennettyjen uima-altaiden pohjat pestään painepesurilla ja hyppytelineen ylätason pinnat uusitaan.

Miesten saunapuolella toisen saunan lauteet on uusittu ja toisessa saunassa tehdään kokonaisremontti. Se on purettu rakenteita myöten ja tehdään kokonaan uudestaan. Kesätauon aikana myös rakennuksen teknisessä tilassa tehdään perushuoltoa tarpeen mukaan.

Remonttitöitä tiloissa tekee monta eri yritystä. Vuosiurakoitsijana toimii Rakennus Timo Pekka oy, ilmastointihuoltoa tekee Air-Tikki oy, sähkötöitä KJR-Asennus ja putkitöitä Tammelan Vesi ja Lämpö. Lisäksi mukana ovat tilapalvelun omat miehet ja Vesihelmen huoltomies Keijo Kivistö.

-Kivistön Keijo tuntee täällä joka putken ja nurkan, kehuu Eero Seppänen.

-Häneltä kysytään aina, kun kukaan muu ei tiedä.

Vesihelmen palvelupäällikkö Totti Munck kertoo, että vaikka uimalan altaat tyhjennetään vain kesäisin, niitä puhdistetaan jatkuvasti myös silloin, kun altaat ovat täynnä vettä.

– Kaksi kertaa viikossa avaamme hiukan myöhemmin, koska altaiden pohjat puhdistetaan ensin pohjaimurilla.

Pohjaimuri on robotti, joka puhdistaa altaan pohjaa hiukan samaan tapaan kuin automaattinen ruohonleikkuri leikkaa ruohoa. Kolmen viikon välein käyvät Forssan Seudun Sukeltajien ja GummiWihta ry:n sukeltajat, jotka harjaavat altaiden pohjat ja seinämät juuriharjalla.

Allastilojen veden laatua tarkkaillaan jatkuvasti sekä automaattisilla mittareilla että omilla mittauksilla. Vesinäytteitä lähetetään tutkittavaksi myös laboratorioon kahden viikon välein.

-Koko Suomen mittapuulla Vesihelmessä on erinomaiset veden puhtausarvot, palvelupäällikkö korostaa.

Viihdeuimalassa järjestetään uintiryhmiä kaikenikäisille vauvauinneista ikäihmisten vesijumppaan. Totti Munck kertoo, että erikoisuuksiakin uimalasta löytyy.

-Esimerkiksi aaltoaltaita on koko Suomessa vain 7–8 kappaletta. Tänne tulee sitä varten uimareita kauempaakin.

Lisäksi harvinaisempia ovat vesiliukumäki ja altaan ylle kohoava hyppytorni.

Kaupungin omistamassa viihdeuimalassa voi käyttää samalla lipulla uima-allastilan ja saunojen lisäksi alakerran kuntosaleja. Aikarajoitusta ei ole: yhdellä sisäänpääsymaksulla voi uimalassa viettää vaikka koko päivän. FL

Paljon muutakin kuin uimala
Forssan kaupungin rakennuttama viihdeuimala Vesihelmi valmistui 1993. Rakennukseen suunniteltiin alun alkaen riittävän monipuoliset tilat, eikä niitä ole toistaiseksi tarvinnut laajentaa.Uimalassa on kuntouintialtaan lisäksi perheallas, lastenallas, terapia-allas, kylmäallas, kaksi poreallasta, aaltoallas ja liukumäki.Tiloista löytyvät myös kaksi kuntosalia, liikuntasali, solarium, vuokrattavat kokoustilat ja kahvila.Samalla lipulla pääsee allastilojen ja saunojen lisäksi myös kuntosalille.Kuntosalitiloissa järjestetään erilaisia liikuntaryhmiä.Kesällä järjestetään uimakouluja.Vesihelmi toimii yhteistyössä paikallisten matkailualan toimijoiden kanssa ja järjestää ryhmäretkiä ja tapahtumapäiviä.

Uusimmat

Fingerpori

comic