Lounais-Häme Forssa

Envor Groupin omistus siirtyi seuraavalle sukupolvelle – Mika Laine myi osake-enemmistön

Samuli Laine ja Santeri Laine ostivat Envor Groupin osake-enemmistön.
Omistuksestaan luopunut Mika Laine Envor Groupin hallituksen puheenjohtajana ja keskittyy projektien johtamiseen. Kuva: Tuomela Tapio
Omistuksestaan luopunut Mika Laine jatkaa Envor Groupin hallituksen puheenjohtajana ja keskittyy projektien johtamiseen. Kuva: Tuomela Tapio

Envor Group oy:n omistus on vaihtunut uudelle sukupolvelle, kun Samuli Laine ja Santeri Laine hankkivat yhtiön osake-enemmistön. Kauppa tehtiin joulukuun alussa.

– Tuntuu hyvältä luovuttaa yrityksen vetovastuu pojille tilanteessa, jossa meillä on pitkiä hyviä asiakassuhteita. Se kertoo siitä, että asiakkaamme luottavat yritykseemme ja tekemiseemme, yrityksen omistuksesta luopuva Mika Laine toteaa.

Envor Group oy:n toimitusjohtajana jatkaa Juha Strandberg. Mika Laine keskittyy konsernin käynnissä olevien projektien johtamiseen, kuten ensi vuoden alussa käynnistyvän Envor Pori oy:n biokaasulaitoksen rakentamiseen. Samuli ja Santeri Laine nousevat yhtiön hallituksen jäseniksi, ja Mika Laine jatkaa hallituksen puheenjohtajana.

Samuli Laine työskentelee Envor Groupissa laatuasiantuntijana. Kuva: Lassi Puhtimäki
Samuli Laine työskentelee Envor Groupissa laatuasiantuntijana. Kuva: Lassi Puhtimäki

Kolmas sukupolvi kehiin

Sukupolvenvaihdos on yritysryhmän sisällä jo toinen, ja nyt vastuuseen astuu kolmas sukupolvi. Samuli ja Santeri Laine kertovat perheen olevan heille tärkeä, ja että he haluavat sitoutua jatkamaan yritystä menestyksekkäästi niin, että myös seuraavat kolme sukupolvea pääsevät osaksi edistyksellistä kiertotalousyritystä.

Mika Laine kuvailee Samuli ja Santeri Laineen sitoutuneen yrityksen toiminnan kehittämiseen ja ansainneen myös henkilökunnan ja asiakkaiden luottamuksen.

Nuoremmat Laineet kertovat tekevänsä merkittäviä panostuksia yrityksen kasvuun vahvistaakseen Envorin asemaa yhtenä alan merkittävimmistä perheyrityksistä.

– Keskitymme erityisesti jätejakeiden jalostusasteen nostamiseen ja jätteiden hyödyntämiseen uusioraaka-aineena. Kasvu ja kehittyminen ovat mahdollisia sitoutuneen ja ammattitaitoisen henkilökunnan kanssa, Samuli ja Santeri Laine sanovat.

Santeri Laine toimii yrityksen hankintapäällikkönä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Santeri Laine toimii yrityksen hankintapäällikkönä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Kasvua kansainvälistymällä

Envorilla on pitkä kokemus biokaasun tuotannosta, mikä mahdollistaa cleantech-osaamisen viennin myös kehittyville markkinoille, joissa orgaanisen jätteen osuus on yleisesti korkea.

– Suomalainen kierrätysosaaminen tunnistetaan maailmalla, ja meillä on erittäin hyvä potentiaali tehdä kasvua kansainvälistymällä. Apuna vientiprojekteissa on erinomaiset kumppanuusverkostot, Mika Laine sanoo.

Yksi esimerkki ennakkoluulottomasta uuden teknologian hankkeesta on Paimioon suunnitteilla oleva maatalouden biomassoihin pohjautuvat BioGPaimio oy. Siinä biokaasun kannattavuutta parannetaan uusien innovaatioiden avulla. FL

 

Lue myös: Lupa viipyi kolme vuotta – AVI hyväksyi vain puolet Kiimassuon laitoksien muutoksista

Motivaatio muovijätteen kierrätykseen korkealla – LiMuKe-hankkeesta saatiin hyviä kokemuksia

Fingerpori

comic

Näkoislehti

23.2.2020