Lounais-Häme

Envor Groupin tarjoukselle vihreää

Forssalainen Envor Group Oy voitti tarjouskilvan, kun Porin Vesi kilpailutti puhdistamolietteiden käsittelyn ja hyötykäytön palvelusopimuksen.

Tarjouksia tuli yhteensä kolme, joista ainoastaan Envor Groupin tekemä tarjous täytti tarjouspyynnössä asetetut vaatimukset. Porin Veden johtokunta esittää Envor Groupin tarjousta hyväksyttäväksi. Sopimus allekirjoitetaan lähiaikoina.

Porin Veden voimassaoleva palvelusopimus Kemira Operon Oy:n kanssa päättyy maaliskuussa 2018. Uuden palvelusopimuksen kesto on 15 vuotta, jolloin se sijoittuu vuosille 2018–2033. Sopimuksen yhteenlasketut kustannusvaikutukset ovat koko sopimuksen ajalta noin 20 miljoonaa euroa.

-Tämä on suuri satsaus rahan ja pitkän kauden lisäksi meiltä siksikin, että rakennamme paikalle uuden laitoksen, Envor Group Oy:n hallituksen puheenjohtaja Mika Laine toteaa.

Envor Group tarjoaa Porissa biokaasulaitokseen perustuvaa käsittelyä ja syntyvän lopputuotteen sijoitusta hyötykäyttöön. Laitos on puhdistamon yhteydessä, joten lietteen kuljetuskustannuksia ei käytännössä synny.

Yritys soveltaa uudessa laitoksessa omaa biokaasuteknologiaansa ja toimintamallia biokaasulaitoksen rakentamisessa, omistuksessa ja operoinnissa.

Poriin rakennettava laitos tuottaa jätevedenpuhdistamon lietteiden käsittelypalveluiden lisäksi myös lannoitetuotteita alueen maataloudelle.

Suunnitelmien mukaan laitoksen tuottama biokaasu jaetaan tieliikenteeseen laitoksen yhteyteen rakennettavalta biokaasun julkiselta tankkausasemalta. Lisäksi laitokselta saatavaa biokaasua voidaan käyttää sähkön ja lämmön tuotannossa.

-Porin kaupunki on tehnyt jo pitkään paljon työtä biokaasun suhteen. Esimerkiksi paikallisliikenne on siellä panostamassa biokaasuun, joten alue on hyvin otollista, Laine kertoo. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti