Lounais-Häme Forssa

Envor Groupin vetovastuun otti nyt kolmas sukupolvi – Nuoret omistajat pyrkivät jatkamaan kasvua

Envor Groupin ohjakset ottanut uusi sukupolvi tähyää tulevaisuuteen luottavaisesti. Yritys jatkaa investointejaan.
Samuli Laine (vas.) ja Santeri Laine haluavat jatkaa Envor Groupin jatkuvaa kehitystä. Tämän kevään yksi suuri hanke on romuliiketoiminnan muuttamine Häiviäntieltä Kiimassuolle, jonne on rakennettu toimintaa varten myös uusi halli. Kuva: Tapio Tuomela
Samuli Laine (vas.) ja Santeri Laine haluavat jatkaa Envor Groupin kehitystä. Tämän kevään yksi suuri hanke on romuliiketoiminnan muuttaminen Häiviäntieltä Kiimassuolle, jonne on rakennettu toimintaa varten myös uusi halli. Kuva: Tapio Tuomela

Joihinkin työtehtäviin kasvetaan jo lapsesta. Samuli Laineen ja Santeri Laineen kohdalla se pitää paikkansa, sillä Envor Group oy:n ruoriin tarttunut veljespari tutustui yrityksen toimintaan jo polvenkorkuisena isänsä Mika Laineen jalanjäljissä.

Työt yritysryppäässä Laineen veljekset aloittivat 13-vuotiaina. Ensimmäinen kesätyö molemmilla oli lajitella romua ja palvella asiakkaita Envor Recyclingin puolella.

– Mopoiässä siirryin kiinteistöhuollon puolelle, sitten tein tuotantopuolen töitä biokaasulaitoksella, myöhemmin siirryin kuljetushommiin. Kyllä tässä on päässyt kätensä likaamaan, 28-vuotias Samuli Laine naurahtaa.

Töiden ohella Samuli kouluttautui sähköasentajaksi ja aloitti sähkö- ja automaatiotekniikan insinöörin opinnot. Santeri Laine taas on suorittanut tradenomin opintoja ammattikorkeakoulussa.

Sukupolvenvaihdos joulukuussa

Nyt Laineen veljekset omistavat Envor Groupista enemmistön samansuuruisilla osuuksilla. Sukupolvenvaihdos tehtiin joulukuussa, jolloin Mika Laine myi valtaosan osakkeistaan nuoremmalle polvelle.

Kaupan yhteydessä Samuli Laineesta tuli yrityksen operatiivinen johtaja ja Santeri Laineesta liiketoimintajohtaja. Toimitusjohtajana jatkaa Juha Strandberg.

Leena ja Mika Laine omistavat loput yrityksen osakkeista. Mika Laine keskittyy jatkossa johtamaan projekteja, kuten Porin biokaasulaitosta, joka arvioidaan tällä hetkellä noin 8 miljoona euron investoinniksi.

 


“Haluamme tulevaisuudessa kehittää jätteen hyödyntämistä uusioraaka-aineena entistäkin tehokkaammaksi.”


 

Kasvu jatkuu

Samuli ja Santeri Laine ovat jo kolmas sukupolvi yrityksen johdossa. Yritys on kasvanut Mika Laineen isän Esko Laineen perustamasta toiminimiyritys Forssan Romusta miljoonabisnekseksi. Envorin tavoitteena on jatkaa kasvua myös tulevaisuudessa.

– Nyt kasvu on paljolti orgaanista, mutta jossain vaiheessa suunnitelmissa on kasvattaa yritystoimintaa ja tehdä myös yrityskauppoja, Santeri Laine sanoo.

Laineet näkevät, että esimerkiksi muovi- ja kuitujätteen vientiin kannattaa panostaa.

– Haluamme tulevaisuudessa kehittää jätteen hyödyntämistä uusioraaka-aineena entistäkin tehokkaammaksi, Samuli Laine sanoo.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Samuli Laine (vas.) ja Santeri Laine ottivat entistä suuremman vetovastuun Envor Groupista joulukuussa.

Kiireinen vuosi investointeineen

Vuosi 2019 oli Envor Groupilla kiireinen. Reilun vuoden aikana yrityksessä on investoitu etenkin biokaasulaitokseen. Reilussa vuodessa laitokseen on satsattu yli miljoona euroa.

– Investoimme biojätteen vastaanottamiseen ja käsittelyyn sekä liikennebiokaasun jalostamiseen, Samuli Laine kertoo.

Liikennebiokaasun myynti Forssassa lähes kolminkertaistui viime vuoden aikana.

– Tasan vuosi sitten teimme ison investoinnin tankkausaseman kapasiteetin kasvattamiseksi, mutta nyt rajat tulevat jälleen vastaan, Samuli Laine sanoo.

Kevään aikana on tarkoitus jälleen investoida biokaasun jalostukseen ja kasvattaa myös tankkausaseman kapasiteettia. Kokonaisuudessaan kaasun käsittelyyn tehtävä investointi on noin 300 000 euroa.

Envor Recycling muuttaa

Suuri hanke yritykselle on myös Envor Recyclingin siirtyminen Häiviäntieltä Kiimassuolle, missä romuliiketoiminnalle on tehty tilaa hehtaarin verran. Muuton on tarkoitus tapahtua kevään aikana.

– Tämä helpottaa sisäistä logistiikkaamme. Lisäksi nyt meillä on iso tyhjä tila käsitellä romua, jolloin pystymme vastaanottamaankin sitä kenties enemmän, Santeri Laine sanoo.

– Lisäksi lähitulevaisuuteen on suunniteltuna muitakin investointeja. FL

 

Lue myös: Envor Group Oy ostaa Someron Ympäristöhuolto Oy:n liiketoiminnan

 

Yritys pähkinänkuoressa

Envor Group on neljästä yrityksestä koostuva ympäristöhuoltoon keskittyvä perheyhtiö.

Alkunsa yritys sai vuonna 1964, jolloin Esko Laine perusti Forssan Romun.

Railapa perustettiin 1979, Forssan Teollisuus- ja Kiinteistöpalvelu 1990 ja Etelä-Suomen Multaravinne oy 1996.

Yritykset yhtenäistivät nimensä 2006.

Yrityksen henkilöstömäärä on noin 70.

Vuonna 2018 Envor Groupin liikevaihto oli 11,9 miljoonaa euroa ja tilikauden tulos positiivinen.

Fingerpori

comic

Näkoislehti

23.2.2020

Uusimmat