Lounais-Häme

Epäily työsyrjinnästä Aamulehden päätoimittajavalinnassa siirtyy loppulausunnolle - "Toiset muistavat toisella tavalla"


Alma Median työsyrjintäepäilyt siirtyvät loppulausunnoille, kertoi Sisä-Suomen poliisi torstaina. Poliisin esitutkinnassa on ollut kyse siitä, onko mediayhtiön rekrytointiprosessissa tapahtunut sellaista, joka saattaisi täyttää työsyrjintärikoksen tunnusmerkistön.

Epäily liittyy Aamulehden päätoimittajarekrytointiin. Epäiltyinä ovat toimitusjohtaja Kai Telanne ja toinen henkilö Alma Mediasta.

Tutkinta alkoi siitä, kun valtioneuvoston viestintäjohtaja Päivi Anttikoski kertoi Suomen Kuvalehdelle kokemuksiaan siitä, miksi hänen valintansa Aamulehden vastaavaksi päätoimittajaksi kariutui.

Anttikosken puoliso ja lapsi eivät olisi muuttaneet Tampereelle Anttikosken työn mukana. Telanne oli Anttikosken mukaan sanonut, ettei kymmenvuotias lapsi pärjää ilman äitiä.

Myöhemmin poliisi kertoi tutkivansa, onko päätoimittajan valinnassa syrjitty kahta naishakijaa perhesyiden perusteella.

– Molempien kertomus on samantyyppinen, sanoi rikosylikomisario, tutkinnanjohtaja Jari Kinnunen toisesta epäilystä kertomisen jälkeen.

Telanne on kiistänyt, että perhesyyt olisivat vaikuttaneet rekrytointiprosessiin. Poliisi pyytää seuraavaksi työsuojeluviranomaisten lausunnon asiasta, varaa puolustukselle tilaisuuden tarkistaa kuulustelutallenteet ja antaa loppulausuntonsa asiassa.”Toiset muistavat toisella tavalla”Tutkinnanjohtaja Kinnusen mukaan asianomistajien ja epäiltyjen versiot eroavat yhä tutkinnankin edetessä toisistaan.

– Toiset muistavat toisella tavalla, ja toiset kertovat toisella tavalla, Kinnunen tyytyy sanomaan.

Helsingin Sanomien Tuomas Niskakangas kertoi aiemmin Twitter-tilillään, että headhunter otti myös hänen tapauksessaan perheen muuttohalukkuuden esiin.

– Muuttohalukkuuden ehdot asetettiin sellaiseksi, että perheellisen tapauksessa se edellyttäisi käytännössä perheen muuttamista, Niskakangas kertoi myöhemmin STT:lle.

Tutkinnanjohtaja Kinnunen sanoo, että tutkijat ovat olleet Niskakankaaseen yhteydessä, mutta häntä ei ole ollut tarvetta kuulla esitutkintaan.

 

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti