Lounais-Häme Humppila

Epäluottamus hajotti Humppilan kirkkovaltuuston – Uudet vaalit tammikuussa

Humppilaan valitaan uusi kirkkovaltuusto tammikuussa.

Tampereen tuomiokapituli on määrännyt toimitettavaksi ylimääräiset seurakuntavaalit Humppilan seurakunnassa 26. tammikuuta 2020. Ehdokasasettelu päättyy 2. joulukuuta 2019 klo 16.

Seurakuntavaalit on pidettävä, koska Humppilan 12 hengen kirkkovaltuustosta neljä valtuutettua ilmoitti kesäkuun kokouksen päätteeksi eroavansa. Eron syynä on mainittu epäluottamus luottamushenkilöiden välillä ja siten vaikeutunut työskentely kirkkoneuvostossa ja -valtuustossa.

Humppilassa kirkkovaltuuston jäseniä oli alun perin ns. sopuvaalin jälkeen vain pienin mahdollinen määrä eli 12, kun valtuustopaikkoja on 15. Sopuvaalin seurauksena kirkkovaltuustoon ei ollut nostettavissa ketään varasijoilta. Kirkkojärjestyksen perusteella tuomiokapituli määräsi vaalipäivän ja vaalitoimien määräajat ja määräpäivät, kun kirkkovaltuuston jäsenten yhteenlaskettu määrä väheni vaalikauden aikana alle kolme neljäsosaan säädetystä määrästä.

Seurakuntavaalit toimittaa keväällä 2018 valittu vaalilautakunta

 

Humppilan kirkkovaltuusto piti kuluvan viikon alussa kokouksensa ja päätti, että Humppilan seurakunnan tuloveroporosentti pysyy ensi vuonna ennallaan 1,90:ssä. Kokouksessa oli paikalla nykyisestä kahdeksasta jäsenestä yli puolet eli viisi.

Kirkkovaltuusto päätti myös, että Humppilan seurakunta liittyy ensi vuoden alusta Tampereen aluekeskusrekisteriin, joka huolehtii jatkossa väestökirjanpidosta ja kirkonkirjojen pidosta. Humppilan kirkkoherranvirasto palvelee jatkossa seurakunnallisten menojen varausasioissa ja haudanhoitoon liittyvissä asioissa. Lähiseurakunnista myös Tammela ja Ypäjä ovat liittymässä keskusrekisteriin samalla aikataululla.

Kirkkovaltuuston kokouksessa jätettiin lisäksi kaksi valtuustoaloitetta: kiinteistötyöryhmän perustamiseksi ja talouden tasapainottamissuunnitelmasta. FL

Uusimmat

Näkoislehti

12.7.2020

Fingerpori

comic