Lounais-Häme

Erdogan nimesi uudet ministerit - vävypojalle talousministerin paikka, liiran arvo laski heti

Ankara
09.07.2018, 23:10

Ulkomaat

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan on nimittänyt uudet ministerit hallitukseensa.
Talousministeriksi nousee Erdoganin vävypoika Berat Albayrak. Talousministerin pesti on Turkissa kriittinen liiran arvon heilumisen takia. Liiran arvo kuitenkin laski välittömästi nimityksen jälkeen.
Vanhoista ministereistä hallinnossa jatkaa muun muassa ulkoministeri Mevlut Cavusoglu. Puolustusministeriksi nousee Turkin armeijan komentaja Hulusi Akar.
Erdogan vannoi maanantaina virkavalansa toiselle kaudelle. Uuden perustuslain myötä hänellä on uudella kaudellaan entistä laajemmat valtaoikeudet.
Turkilla ei tästä päivästä lähtien enää ole pääministeriä. Erdoganilla on jatkossa oikeudet nimittää ministereitä, ja hän voi myös halutessaan nimittää yhden tai useampia varapresidenttejä.
Erdogan voitti kesäkuussa pidetyt presidentinvaalit vajaan 53 prosentin ääniosuudella. Turkin mediassa tapahtumaa kuvailtiin laajasti maan ”uudeksi aikakaudeksi”.
Presidenttiä on syytetty itsevaltaisuudesta erityisesti vuoden 2016 sotilasvallankaappausyrityksen jälkeen. Turkissa on erotettu jo 160 000 julkisen sektorin työntekijää, joista 18 500 sai potkut viimeksi sunnuntaina.
Myös monia toimittajia, opposition poliitikkoja ja ihmisoikeusaktivisteja on pidätetty ”terrorismin tukemisesta”.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic