Lounais-Häme

Erdogan, Putin, Macron ja Merkel keskustelevat Istanbulissa Syyriasta - Järjestö: Isis on tappanut 41 sotilasta itsemurhaiskussa

Istanbul
27.10.2018, 15:43

Ulkomaat

Äärijärjestö Isis on tappanut 41 Yhdysvaltain tukeman liittouman puolesta taistelevaa sotilasta Syyriassa, kertoo sotaa seuraava järjestö.
Syrian Observatory for Human Rights -järjestö sanoo, että itsemurhaisku tehtiin myöhään eilen. Isku on osa vastahyökkäystä liittoumaa kohtaan liittouman yrittäessä savustaa ulos Isisiä sen itäisestä tukikohdasta Hajinista lähellä Irakin rajaa.
Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan isännöi viikonloppuna Istanbulissa Syyrian tilannetta käsittelevää huippukokousta, johon saapuvat Venäjän presidentti Vladimir Putin, Saksan liittokansleri Angela Merkel sekä Ranskan presidentti Emmanuel Macron.
Macron keskusteli tapaamisen edellä presidentti Donald Trumpin kanssa. Ranska toivoo, että kokous voi vahvistaa Idlibin alueen tulitauon, jotta alueelle saataisiin humanitaarista apua. Syyrian hallinto on tähän asti estänyt avun etenemisen.
Erdogan ja Putin ovat aiemmin keskustelleet Syyrian tilanteesta Iranin presidentin Hasan Ruhanin kanssa. Viikonlopun kokous on ensimmäinen, jossa Saksan ja Ranskan johtajat ovat mukana.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic