Lounais-Häme

Erdogan: Sauditoimittajan murha oli suunniteltu etukäteen - presidentti vaatii saada tietää missä ruumis on

Istanbul
23.10.2018, 13:45

Ulkomaat

Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoganin mukaan sauditoimittaja Jamal Khashoggin kuolemassa oli kyse ennalta suunnittelusta murhasta. Hänen mukaansa murha suunniteltiin useita päiviä etukäteen.
Asiaa Turkissa kommentoineen Erdoganin mukaan Turkki ja muu maailma eivät ole tyytyväisiä, ennen kuin kaikki teon suunnittelijat ja toteuttajat on saatu kiinni.
– Vaadin, että 18 ihmistä viedään oikeuteen Istanbulissa, presidentti sanoi. Hän lisäsi, että kaikkia niitä, joilla oli osuutta murhaan, täytyy rankaista.
Hän myös vaati vastauksia useisiin kysymyksiin, esimerkiksi kuka antoi käskyn veritekoon ja missä Khashoggin ruumis on.
Erdogan ei maininnut mitään videoista tai nauhoituksista, joista on liikkunut tietoja mediassa aiemmin.
Saudi-Arabian mukaan Khashoggi kuoli maan konsulaatissa Istanbulissa nyrkkitappelun päätteeksi. Maa on vakuuttanut, että Khashoggia ei ollut tarkoitus tappaa.

Saudi-Arabian energiaministeri: Maamme on kriisissä

Saudi-Arabian energiaministerin Khalid al-Falihin mukaan Saudi-Arabia on kriisissä Khashoggin kuolemaa seuranneen maailmanlaajuisen kritiikin takia. Ministeri kommentoi asiaa aavikko-Davosiksi kutsutussa investointitapahtumassa, josta moni länsimaalainen johtaja on jättäytynyt pois sauditoimittajan surman takia.
Saudi-Arabian ulkoministeri on puolestaan sanonut, että Khashoggin kuolema on tapaus, jonka kaltaista ei saa enää ikinä tapahtua. Ulkoministeri Adel al-Jubeirin mukaan käyttöön otetaan uusia käytäntöjä, joilla voidaan varmistaa, ettei mitään vastaavaa enää tapahdu.
Al-Jubeir kommentoi asiaa Indonesian pääkaupungissa Jakartassa, jossa hän tapasi paikallisen virkaveljensä.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic