Lounais-Häme

Erimielisyys kukoisti Someron valtuustossa

Someron kaupunginvaltuuston asialista oli suht lyhyt ja siten nopeasti käsiteltävissä, mutta perussuomalaisten valtuutetut onnistuivat hämmentämään kokousta sen verran, ettei sujuva eteneminen ollut mahdollista.

Ensimmäisenä asiana valtuusto nimittäin käsitteli perussuomalaisten valtuutetun Matti Kultasen eroa luottamustehtävistä. Eron myöntäminen onnistui vaivatta. Ja sekin sujui vaivatta, kun valtuusto totesi, että Kultasen paikalle valtuustoon nousee Kirsti Kurki (ps.).

Mutta siinä vaiheessa, kun Kultasen paikalle tekniseen lautakuntaan piti valita joku toinen perussuomalainen, alkoi hulabaloo.

Irma Sorva (ps.) esitti Kultasen paikalle Matti Härköstä, joka on eronnut perussuomalaisten ryhmästä. Heli Eloranta (ps.) esitti Kultasen paikalle Heli Elorantaa.

Siinä vaiheessa valtuuston puheenjohtaja Jani Kurvinen (kesk.) vihelsi pilliin ja sanoi: neuvottelutauko.

Moni valtuutettu ihmetteli tauon aikana, miksi perussuomalaiset eivät ole miettineet asiaa valmiiksi ennen kokousta.

Kurvisen neuvotellessa muun muassa perussuomalaisten ryhmän puheenjohtajan Tero Pirttilän kanssa, Kurki ja Härkönen mittelivät keskenään.

-Tämä asia ei koske sinua, Kurki muun muassa kuittasi Härköselle.

Lopulta asiasta päätettiin pitää suljettu lippuäänestys, joka meni ensimmäisellä yrityksellä pieleen. Toisella yrityksellä päästiin lopputulokseen: Härkönen neljä ääntä, 13 tyhjää ja 18 ääntä Elorannalle.

Seuraavaksi valtuusto valitsi varajäsenen Matti Kultasen tilalle ympäristölautakuntaan. Kurki esitti ensin, että asia jätettäisiin pöydälle.

-Tämä vaihtoehto ei tullutkaan mieleeni, Kurvinen kuittasi.

Esitys ei saanut kannatusta. Sen jälkeen Irma Sorva ehdotti ympäristölautakuntaan Härköstä.

-Esitän Johanna Kaivosta, Kurki jatkoi perussuomalaisten erimielistä linjaa.

Suljetun lippuäänestyksen jälkeen Kaivonen valittiin varajäseneksi ympäristölautakuntaan. Härkönen sai viisi ääntä ja tyhjää äänesti 13 valtuutettua. Pirttiläkin sai yhden äänen.

Valtuusto myönsi Antti Kotille (sd.) eron kaupunginhallituksesta. Hänen tilalleen valittiin Jonna Lindström. Kotin tilalle kaupunginhallituksen toiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Riitta Lehtinen (sd.).

Valtuusto myönsi myös Jaakko Kaunistolle (sd.) eron luottamustehtävistä. Antti Kotti valittiin Kauniston tilalle muun muassa perusturvalautakuntaan. Kotista tuli niin ollen lautakunnan puheenjohtaja.

Kimuranttien henkilövalintojen jälkeen kokous eteni ripeästi. Valtuusto myönsi tilahallinnolle 75000 euron lisämäärärahan yläkoulun ja lukion väistötiloihin.

Lisäksi valtuusto hyväksyi, että lisätilahankintaan voidaan vaihtoehtoisesti käyttää Kiiruun koulun uudisrakennukseen vuoden 2016 investointisuunnitelmaan osoitettuja määrärahoja, mikäli asian jatkovalmistelussa osoittautuu, että lisätilat kannattaa järjestää investointina.

Riitta Lehtinen huomautti, että asia olisi pitänyt valmistella jo viime vuonna eikä jättää valmistelua viime tippaan.

Lisätiloja nimittäin tarvitaan, koska niitä suunniteltaessa ei otettu huomioon ensi syksynä yläkoulunsa aloittavaa poikkeuksellisen suurta ikäluokkaa.

-Ikäluokan suuruus on tiedetty 12 vuotta, Lehtinen summasi.

Valtuusto myönsi tilahallintoon myös 15000 euroa yleishallinnon henkilöjärjestelyihin.

Vanhantien sillan korjaukseen myönnettiin 15000 euron lisämääräraha.

Asialistalla oli myös kaupungin hyvinvointikertomus ja pesulapalveluiden järjestely. Kumpikaan ei aiheuttanut isompia kommentteja.

Perussuomalaisten kolme valtuutettua päätti kokouksen omaan valtuustoaloitteeseensa. Aloitteessa vaaditaan kansanäänestystä pakolaisten vastaanottamisesta. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti