Lounais-Häme Forssa

Erkki Liikasen 60-vuotistaiteilijajuhla veti salin täyteen Forssassa

Erkki Liikanen Tammelan Hykkilästä on armoitettu viihdetaiteilija. Hän juhli 60-vuotista uraansa muusikkona eilen Feeniksissä seuranaan täysi sali kuulijoita.
Erkki Liikasen juhlakonsertissa ei ollut missään nimessä kyse jäähyväisistä, vaan miehen omien sanojen mukaan "tarina jatkuu". KUVA: Tapio Tuomela

Erkki Liikasesta on ollut muusikkona moneen lähtöön. Hän on ehtinyt niin rumpaliksi, Seuran mainoshahmoksi kuin laulusolistiksi. Varsinaisen läpimurron hän teki voittamalla Syksyn Sävelen kappaleella Evakkoreki vuonna 1975. Syntyi meijän Eki.

Tuolloin Ekillä ei ollut manageria vaan hän hoiti itse niin omat kuin bändin asiat. Liikasen koko ura nivoutuu myös suomalaisen viihdemaailman muutokseen.

Erkki Liikanen on tullut vuosikymmenten mittaan tutuksi viihteen monitoimimiehenä. Tästä saatiin tuntumaa myös juhlakonsertissa.

Heikki Haapavaaran ja Jukka Saastamoisen tuore elämäkerta Veijari ja herrasmies piirtää Erkistä monipuolisen taitelijakuvan.

Keskiviikkoillan konsertissa Erkin itsensä lisäksi lavalle nousivat muun muassa Marjatta Leppänen, Seppo Hovi, Mika ja Turkka Mali, Sanna Pietiäinen ja Kati Kaasalainen.

60-vuotistaiteilijajuhlan järjesti Forssan Kulttuuri-Axel. Liikanen on järjestänyt vastaavia juhlakonsertteja viiden vuoden välein 50-vuotissyntymäpäiväkonsertistaan lähtien. FL

 

Lue tästä, mitä Liikanen kertoi laajassa haastattelussa Forssan Lehden kulttuurisivuilla syyskuussa 2018.

Uusimmat

Näkoislehti

30.9.2020

Fingerpori

comic