Lounais-Häme Tammela

Erkki Virtaselle mitali kansantaloudellisen tutkimuksen hyväksi tehdystä työstä

Eino H. Laurila -kansantulomitalit myönnettiin Virtasen lisäksi Johnny Åkerholmille ja Martti Hetemäelle.
Työ- ja elinkeinoministeriön entinen kansliapäällikkö Erkki Virtanen on Tammelan pitkäaikainen vapaa-ajanasukas ja Forssan Lehden kolumnisti. Kuva: Seppo Pessinen

Työ- ja elinkeinoministeriön entinen kansliapäällikkö Erkki Virtanen on palkittu Eino H. Laurila -kansantulomitalilla. Mitali myönnetään tunnustuksena aktiivisesta työstä kansantalouden tilinpidon analyyttisen käytön edistämiseksi ja sen soveltamisesta talouspolitiikan valmistelussa.

Virtanen on toiminut merkittävissä tehtävissä valtiovarainministeriössä sekä työ- ja elinkeinoministeriössä. Työuransa hän aloitti Tilastokeskuksessa kansantalouden tilinpidon laadinnassa. Valtiovarainministeriön budjettiosastolle hän siirtyi 1970-luvun lopulla suunnittelu- ja kehittämistehtäviin. Virtanen eteni valmistelemaan eri ministeriöiden budjettiasioita päätyen lopulta budjettipäälliköksi.

Vuonna 1998 hänet nimitettiin silloisen kauppa- ja teollisuusministeriön kansliapäälliköksi. Virtanen jäi virasta eläkkeelle 17 palveluvuoden jälkeen työ- ja elinkeinoministeriöksi muuttuneesta virastosta.

Virtanen on lisäksi toiminut useiden valtionyhtiöiden hallituksissa ja lukuisissa komiteoissa ja toimikunnissa. Vuosien mittaan hän on pitänyt satoja puheita ja luentoja elinkeino-, talous- ja finanssipolitiikasta ja ollut myös aktiivinen keskustelija ja kirjoittaja näistä aiheista. Erkki Virtanen toimi useita vuosia Tilastokeskuksen neuvottelukunnan puheenjohtajana ja on osallistunut merkittävästi kolmannen sektorin toimintaan.

Mitali myönnettiin Virtasen lisäksi Pohjoismaiden investointipankin entiselle toimitusjohtajalle Johnny Åkerholmille ja valtiovarainministeriön kansliapäällikölle Martti Hetemäelle. Mitalin jaosta päättävät Ekonomiska Samfundet i Finland, Suomen Tilastoseura, Taloustieteellinen Yhdistys, Tilastokeskus ja Yrjö Jahnssonin Säätiö. Ensimmäisen mitalin sai vuonna 1993 professori Eino H. Laurila mittavasta työstään Suomen kansantalouden tilinpidon kehittäjänä.

Uusimmat

Näkoislehti

4.8.2020

Fingerpori

comic