Lounais-Häme

Esperi Care hankki Ameliakodin

Valtakunnallinen hoiva- ja terveyspalvelualan yritys Esperi Care oy on hankkinut Forssassa toimivan Ameliakoti oy:n omistukseensa.

Alun perin Jokiosiin vuonna 2009 perustettu Ameliakoti tarjoaa päihde- ja mielenterveyskuntoutujien asumispalveluita.

Tällä hetkellä Ameliakodissa on 17 asukaspaikkaa päihde- ja mielenterveyskuntoutujille. Ameliakoti oy:n liikevaihto on noin 0,8 miljoonaa euroa, henkilöstöä on yhteensä kymmenen.

 

Esperi Caren omistuksessa toimii tällä hetkellä Forssassa kehitysvammaisten hoitokoti Popliini sekä ikääntyneiden hoivakoti Puuvilla.

Kaupan yhteydessä Ameliakoti muuttaa Kutomolle Popliinin tiloihin Forssan Kutomolle. Muutto tapahtuu alkuvuodesta. Nykyisissä tiloissaan Ameliakoti ehti toimia noin puolitoista vuotta.

-Nykyiset tilamme olivat alun perinkin ikään kuin väistötilat. Vuokrasopimus on loppumassa, joten muutto on luonnollista. Uudet tilat ovat nykyisiä esteettömämmätkin, Ameliakodin perustaja ja toimitusjohtaja Marjo Helin kertoo.

 

Helin kertoo, että kaupan myötä ei ole luvassa muita muutoksia muuton lisäksi kuin työvaatteissa ja yrityksen nimessä.

Kaupan myötä henkilöstö siirtyy Esperin palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Helinin mukaan Esperi Care on vakuuttanut, että työntekijämäärä ei vähene.

-Se oli kaupan ehtonakin, että toiminta jatkuu samanlaisena. Mikään ei varmasti muutu huonompaan suuntaan, Helin vakuuttaa.

-Vaikka Esperi Care on suuri yritys, se jakaa samat arvot kanssamme. Asioita katsotaan asiakkaan näkökulmasta.

Myös Esperi Caresta viestitään, että Ameliakodissa halutaan säilyttää siellä vallitseva yhteisöllinen ilmapiiri henkilökunnan ja asiakkaiden välillä.

-Ameliakoti on Forssassa luotettava ja hyvämaineinen toimija. Luottamus meitä kohtaan on kunnianosoitus, Esperi Care oy:n toimitusjohtaja Marja Aarnio-Isohanni kertoo.

 

Helin jatkaa kaupan jälkeen yrityksen palveluksessa vielä murrosvaiheen yli. Sen jälkeen Helin alkaa valmistautua eläkkeelle jääntiin.

-Minulla olisi ollut vain vuoden verran ennen eläkkeelle siirtymistä, joten ajankohta kaupalle oli sitä kautta sopiva, Helin sanoo.

Myynti oli Helinin mukaan silti vaikea päätös ennen kaikkea asukkaiden kannalta. Kokonaisuudessaan myyntiprosessi tapahtui nopealla aikataululla.

-Tarjous tuli aluksi täysin puun takaa. Ensin vastasin Esperi Carelle, että en myy, mutta lopulta ehdot olivat hyvät ja hinta kohdillaan, Helin sanoo. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic