Lounais-Häme Hämeenlinna

ESS: Pelicans ja Nurminen mukana SSR:n rahaliikenteessä

Pasi Nurminen torjui HPK:n maalin suulla kaudella 1998-99.

Etelä-Suomen Sanomien mukaan myös jääkiekkoseura Pelicans ja sen pääomistaja Pasi Nurminen ovat sotkeutuneet Nuorisosäätiön ja Salpausselän Rakentajien SSR:n rahaliikenteeseen.

Lehden mukaan rakennusliikkeen entinen pääomistaja Mika Wilenius on rahoittanut Nurmista sadoilla tuhansilla euroilla. Rahaa olisi siirretty virolaisen yhtiön Morena Capitalin kautta Nurmiselle. Yhtiö on sama pöytälaatikkoyhtiö, joka osti Wileniuksen asunnon moninkertaiseen ylihintaan.

Nuorisosäätiön ja SSR:n kaupat ja rahaliikenne ovat poliisitutkinnassa. Säätiön ja yhtiön entisiä johtohenkilöitä epäillään vakavista talousrikoksista. Etelä-Suomen Sanomien mukaan Pelicansin ja Nurmisen rooli ovat tulleet esille poliisitutkinnassa.

Pelicans avusti rakennusliikettä ja säätiötä myös Hämeenkatu 24 kaupassa, joka on poliisitutkinnassa. Etelä-Suomen Sanomien mukaan SSR:n sponsorituen ehtona oli, että Pelicans vuokraa viisi talon asunnoista. SSR saattoi siten myydä talon vuokrattuna Nuorisosäätiölle. Nuorisosäätiö maksoi kerrostalosta, joka on nyt tyhjä ja puretaan, 8 miljoonaa euroa.

Nuorisosäätiön hallituksen entinen puheenjohtaja Perttu Nousiainen on istunut Pelicansien hallituksessa. Hallituksesta on ollut linkki myös SSR:ään, sillä yksi jäsenistä siirtyi rakennusliikkeen palvelukseen.

Pelicansin pääomistaja ja entinen NHL-maalivahti Pasi Nurminen ei halunnut kommentoida asioita Etelä-Suomen Sanomille. HÄSA

Fingerpori

comic

Uusimmat