Lounais-Häme

Estejuoksupäivälle on tilausta

Forssan Salaman järjestämä estejuoksupäivä sai mukavan alun, vaikka nuorten MM-rajaa tavoitteleva Astrid Snäll säästeli paukkuja ensi viikon kisaan ja Janica Rauma tyytyi sileän tonniin.

Forssassa nähtiin hyvässä kelissä ja tunnelmassa jännittävä kilpailuja ja kovia aikoja. Lisäksi esteiden Euroopan mestari, nykyinen nuorten olympiavalmentaja Jukka Keskisalo jakoi oppia nuorille ja myös kokeneemmille estejuoksijoille.

N17-sarjan 2 000 metrin esteissä kaksi juoksija pisteli alle ikäluokan EM-rajan, kun Pinja Kotinurmi Lahden Ahkerasta voitti ajalla 6.52,68 ja Lotta Mäkinen Jyväskylän Kenttäurheilijoista tuli toiseksi juostuaan 6.54,37. Eikä kisan kolmonenkaan Heljä-Viivi Unkila Turun Urheiluliitosta jäänyt ajallaan 7.05,04 kisarajasta kuin neljä sadasosaa.

Kotinurmi juoksi viime kesänä esteet vielä kovempaa, joten EM-rajan alittava aika ei ollut yllätys.

-Olisin toivonut vielä kovempaa aikaa, mutta tuli vähän kaatuiltua tuolla vesiesteellä. Aika on ihan ok, ei mikään huippu, mutta ei huonokaan, ensi viikolla 16 vuotta täyttävä lupaus kertoi.

Kotinurmen tavoite on alle 17-vuotiaiden EM-kisoissa, jotka käydään heinäkuussa Unkarissa.

-Toivottavasti EM-kisat menevät hyvin, minimitavoite on päästä finaaliin, korkealla EM-tilastoissa oleva Kotinurmi sanoi.

 

3 000 metrin esteet paineli nopeimmin Turun Urheiluliiton M22-sarjalainen Eero Heinonen, joka painoi matkan aikaan 9.44,45. Hän kipiasi heti maaliin tultuaan 1000 metrin lähtöpaikalla. Sileällä tonnilla 2.54,02 riitti toiseksi.

Naisten 3 000 metrin esteissä ei nähty järjestävän seuran Astrid Snälliä. Koviempien nimien puuttuessa kisasta matkan vikkelin oli Amanda Virtanen Turun Urheiluliitosta ajalla 11.03,81. Hän juoksi N22-sarjassa.

-Astrid keskittyy ensi keskiviikkona Espoossa juostavaan estekisaan, johon osallistumista SUL edellyttää. Astrid teki kisan sijaan hyvän treenin, jota Keskisalon Jukka vielä tarkkaili vierestä. Ensi viikon kisassa tavoitteena on nuorten MM-rajan 10.43 rikkominen. Astrid on niin hyvässä kunnossa, että uskon hänen pystyvän alle 10:30:n, kertoi Snällin valmentaja Ari Ketola.

Myös Salaman Janica Rauma (omaa sukua Mäkelä) jätti esteet Forssassa väliin ensi keskiviikon Espoon kisan takia. Hän osallistui Lamminrannassa sileälle tonnille, jonka voitti hyvällä ajalla 2.47,10.

Rauma peesasi reilut 900 metriä kovaa vetänyttä Pyhtään Yrityksen Kaisa Tyniä. Lopussa Rauma kiri rinnalle ja voittoon, Tyni jäi reilun sekunnin.

-Pyytelin Kaisalta anteeksi. Tuntui vähän pahalta, kun olin melkein koko kisan kyytimatkalla, Rauma sanoi.

Rauma oli tyytyväinen aikaansa, joka oli lähes pari sekuntia nopeampi mitä hän osasi odottaa. Raumalla on kovat tavoitteet Espoon GP-kisaan. Siinä missä Snäll tähtää nuorten MM-rajan alle, Rauma yrittää Berliinin EM-kisojen rajaa. Alle 9.55:n pitäisi siis mennä.

Rauman tulisi lohkaista ennätyksestään viisi sekuntia. Kunto on hyvä ja nainen terve, mitä nyt jalka hieman vaivaa…

-Aina se kunto tietysti saisi olla parempi, mutta on se aika lähellä omaa huippua, Rauma muotoili.

 

Estejuoksupäivää seurannut ja juoksijoita opastanut Jukka Keskisalo oli tyytyväinen näkemäänsä. Keli oli hyvä, puitteet kunnossa ja urheilijat pistivät parastaan.

Hän piti tärkeänä, että Salama järjesti uudenlaisen estejuoksutapahtuman.

-Kyllä näitä kilpailuja saa olla. Suomi on iso maa, ja tarvitsemme kilpailuja, jotka kokoavat kilpailijoita yhteen. Etenkin junnupuolelle tämä on tärkeä tapahtuma, Keskisalo näki.

Kilpailuja seurannut Salaman puheenjohtaja Kauko Nyström jr. lupaili jo tapahtumalle jatkoa.

-Merran Harrin tavoitteli tänne 100 juoksijaa, mutta sanoin, että tämä 50 on ensimmäistä kertaa järjestettävälle tapahtumalle hyvä. Nyt meillä on tilaisuus tarkkailla miten kaikki sujuu, ottaa siitä oppia ja räväyttää ensi vuonna homma vähän isommalle, Nyström sanoi. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic