Lounais-Häme Forssa

Kannettavien tietokoneiden ja tablettien kauppa viisinkertaistui forssalaisessa liikkeessä

"Kotitaloudet ovat ostaneet useampiakin tabletteja tai kannettavia tietokoneita, jos vanhemmat ovat etätöissä ja perheessä on useampi lapsi, joka opiskelee kotona."
– Kannettavien tietokoneiden myynti on viisinkertaistunut, kun ihmiset siirtyivät koronaviruspandemian takia etätöihin ja -opetukseen, kertoo yrittäjä Kari Lehtovirta Veikon Kone -ketjuun kuuluvasta Lehtovirta & Co oy:stä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Etätyövälineiden myynti on suorastaan räjähtänyt koronaviruspandemian takia. Ihmiset tekevät kotikonttoreissa etätöitä, ja koulut siirtyivät etäopetukseen. Etätyölaitteiden kaupan kasvu näkyy myös Forssassa.

– Kannettavien tietokoneiden ja tablettien myynnin kasvussa on selvä piikki. Myynti on viisinkertaistunut verrattuna aiempaan, sillä yleensä tämä ajankohta on ollut tietokonekaupassa hiljaista aikaa, sanoo yrittäjä Kari Lehtovirta Veikon Kone -ketjuun kuuluvasta Lehtovirta & Co oy:stä.

Laitteiden myynti alkoi Lehtovirran mukaan vilkastua selvästi pari viikkoa sitten, kun kouluissa siirryttiin etäopetukseen.

– Kotitaloudet ovat ostaneet useampiakin tabletteja tai kannettavia tietokoneita, jos vanhemmat ovat etätöissä ja perheessä on useampi lapsi, joka opiskelee kotona. Laitteita on mennyt kaupaksi niin hyvin, että tietokonehyllyssä alkaa olla jo tyhjää tilaa, mutta maahantuojalta saadaan hyvin tavaraa, joten koneet eivät ole loppuneet kesken, Lehtovirta sanoo.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

– Sankaluurien ja tietokoneiden muiden oheistarvikkeiden kysyntä on kova, kun ihmiset tekevät etätöitä kotona, kertoo yrittäjä Kari Lehtovirta Lehtovirta & Co oy:stä. Kuva: Lassi Puhtimäki
– Sankaluurien ja tietokoneiden muiden oheistarvikkeiden kysyntä on kova, kun ihmiset tekevät etätöitä kotona, kertoo yrittäjä Kari Lehtovirta Lehtovirta & Co oy:stä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Sankaluurit ja muut tietokoneiden oheistarvikkeet ovat Lehtovirran mukaan myös hyvin kysyttyjä, mutta sen sijaan älypuhelinten myynti ei ole juurikaan kasvanut.

– Televisioiden myynnissä on ollut pientä nousua. Pieniä televisioita menee etenkin tietokoneiden lisänäytöiksi, Lehtovirta toteaa.

Liikkeellä ovat tosiostajat

Ihmiset tekevät ostoksia myös verkkokaupan välityksellä, mutta Lehtovirran mukaan suurin osa asiakkaista tulee myymälään keskustelemaan ja hakemaan ostamansa laitteen saman tien kotiin.

– Koronavirus on saanut aikaan sen muutoksen, että kauppaan ei tulla enää vain katselemaan ja kuluttamaan aikaa vaan liikkeellä ovat tosiostajat. Kunnioitamme kaupassa turvavälejä ja huolehdimme desinfioinnista. Kun toimitamme tavaraa kotikaranteenissa oleville ikäihmisille, tavarankuljettaja desinfioi kätensä ja pitää asiakkaaseen tarvittavan turvavälin, Lehtovirta sanoo.

Tuotteiden saatavuus on ollut hyvä

Forssan Prismassa kannettavien tietokoneiden ja tablettien myynti on Prismajohtaja Minna Hovila-Myllylän mukaan lisääntynyt koronaviruspandemian myötä jonkin verran. Kuulokkeiden ja muiden oheislaitteiden myynti on myös kasvanut. Älypuhelinten myyntiin koronaviruspandemialla ei sen sijaan ole ollut vaikutusta.

– Tuotteiden saatavuus on ollut hyvä, ja varaudumme tilanteeseen menekin mukaan. Laitteiden myynti lähti nousuun, kun kouluissa siirryttiin etäopiskeluun, Hovila-Myllylä sanoo.


”Laitteiden myynti lähti nousuun, kun kouluissa siirryttiin etäopiskeluun.”


Hovila-Myllylä toteaa, että verkkokauppa vetää asiakkaita, mutta asiakkaita käy myös myymälässä.

– Tietokone on sellainen ostos, jonka moni käy mielellään hankkimassa paikan päältä liikkeestä, Hovila-Myllylä sanoo.

Televisioiden myynnissä ei ole Hovila-Myllylän mukaan tapahtunut muutosta.

– Lautapelien ja kuntoiluvälineiden myynti on kasvanut selvästi, kun kotona työskentelevät ja opiskelevat ihmiset etsivät vapaa-ajalle ajanvietettä. FL

Lue myös: Traficom rauhoittelee: Mobiilidatan käyttö ei kaada verkkoja – Etätöitä tekevien kannattaa noudattaa työpaikan ohjeita (FL 18.3.2020)

Luitko tämän? Kunnantalojen ovet puoliksi kiinni – Yhteyttä kunnanvirastoihin sopii ottaa puhelimitse tai sähköisesti (FL 19.3.2020)

Näkoislehti

2.6.2020

Fingerpori

comic