Lounais-Häme

Eteisvärinää tunnistava sovellus myös kotihoitoon – Wallaton oy ottaa käyttöön ensimmäisenä

Wallaton oy ottaa ensimmäisenä kotihoidossa käyttöön eteisvärinän tunnistamiseen kehitetyn sovelluksen.
Kuva: Ossi Ahola
Kuva: Ossi Ahola

Forssan seudulla ja Uudellamaalla toimiva Wallaton Oy sekä Precordior Oy lanseeraavat yhdessä kotihoitoon sydämen eteisvärinän tunnistavan sovelluksen. Wallaton ottaa näin ensimmäisenä kotihoitoa tuottavana yrityksenä käyttöönsä CardioSignal-sovelluksen.

– Sovelluksen avulla hoitoa voidaan kohdentaa ennaltaehkäisevästi. Sydämen eteisvärinä voidaan näin hoitaa ajoissa, ennen mahdollista aivohalvausta ja sen aiheuttamaa asiakkaalle koituvaa lisähaittaa, kertoo Wallattoman toimitusjohtaja Pia Nurme.

Nurme huomauttaa, että mittauksen tekemiseen tarvitaan vain älypuhelin ja mittaus kestää minuutin. Tuloksen perusteella hoitaja ohjaa asiakkaan lääkäriin jatkotoimenpiteitä varten.

– Tämä sovellus tukee meidän asiakaslupaustamme siitä, että asiakkaat saavat elää hyvää elämää omissa kodeissaan loppuun asti, tiivistää Nurme.

Precordiorin toimitusjohtajan Juuso Blomsterin mukaan eteisvärinän hoito keskittyy nykyisellään usein komplikaatioiden hoitoon, koska terveyden-hoitojärjestelmällä ei ole hyviä menetelmiä, jolla seurata sydäntä ja ennakoida tilanteita.

– Eteisvärinä ei ole välittömästi hengenvaarallinen rytmihäiriö, mutta se lisää toistuessaan ja pitkittyessään merkittävästi riskiä aivoverenkierron häiriöihin kuten aivoinfarktiin. Eteisvärinä onkin merkittävin yksittäinen tekijä aivoinfarktien taustalla, toteaa Precordior-yrityksen toimitusjohtaja Juuso Blomster

Sydämen eteisvärinä on sydämen yleisin rytmihäiriö, josta kärsii elämänsä aikana noin joka neljäs väestöstä. Ikä lisää riskiä sairastua eteisvärinään. Muita altistavia tekijöitä ovat muun muassa kohonnut verenpaine, läppävika, sydämen vajaatoiminta ja sepelvaltimotauti. Myös ylipaino ja diabetes lisäävät riskiä sairastua.

Uusimmat

Näkoislehti

11.8.2020

Fingerpori

comic