Lounais-Häme

Etelä- ja Itä-Suomessa erittäin tukalaa hellettä – Pohjanmaalla ja Kainuussa voimakkaita ukkospuuskia

Etelä- ja Itä-Suomessa on tänään erittäin lämmintä. Ilmatieteen laitos on antanut laajalle alueelle varoituksen erittäin tukalasta helteestä, lämpötila voi nousta monin paikoin yli 30 asteen. Kuvituskuva

Etelä- ja Itä-Suomessa on tänään erittäin lämmintä. Ilmatieteen laitos on antanut laajalle alueelle varoituksen erittäin tukalasta helteestä, lämpötila voi nousta monin paikoin yli 30 asteen.

Esimerkiksi Päijät-Hämeessä Heinolassa lämpötila oli kohonnut puoliltapäivin jo 31,7 asteeseen. Hämeenlinnan ja Forssan seuduilla päivälämpötila nousee tiistaina ja myös keskiviikkona yli 30 asteeseen.

On myös mahdollista, joskaan ei kovin todennäköistä, että Suomen kesäkuun lämpöennätys, 33,8 astetta menee tänään rikki, kertoo päivystävä meteorologi Jani Sorsa Ilmatieteen laitokselta.

Pohjanmaan maakuntiin, Pohjois-Savoon ja Kainuuseen on annettu varoituksia rajusta ukonilmasta ja rankkasateista. Ukkospuuskissa voi tuulla yli 25 metriä sekunnissa. Sademäärät saattavat olla yli 20 milliä tunnissa. Ukkospuuskien arvioidaan olevan voimakkaimmillaan alkuillasta.

– On mahdollista että tulee vaarallista säätä, Sorsa sanoo.


Myös taajamatulvia ja raekuuroja voi esiintyä. Kuurotyyppisissä sääilmiöissä paikkojen ja ajoitusten tarkka ennustaminen on meteorologin mukaan vaikeaa.

Ilmatieteen laitos on antanut varoituksia ukkospuuskista lisäksi Suomenlahden alueella.

Maanantaina rajuilma aiheutti Oulun seudulla suurta vahinkoa. Yksi ihminen kuoli puun kaaduttua myrskyssä hänen päälleen.

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic