Lounais-Häme

Etelä- ja Keski-Suomessa vaarallinen ajokeli, kova tuuli kasaa tielle kinoksia

Luvassa lumisadetta ja osassa Suomea jopa räntää
Arkistokuva: Seppo Pessinen

Ajokeli on Etelä- ja Keski-Suomessa erittäin huono runsaan lumisateen vuoksi. Etelässä kova tuuli muodostaa tielle kinoksia.

Laaja lumipyryalue kulkee yön ja sunnuntain aikana maan yli pohjoiseen. Uutta lunta kertyy laajalti 10–20 senttiä, Ilmatieteen laitos arvioi illalla.

Ilmatieteen laitoksen mukaan maan etelä- ja keskiosassa lumisade on monin paikoin sakeaa. Päivällä etelärannikon läheisyydessä voi tulla myös vesi- tai räntäsadetta.

Lämpötila on päivästä alkaen maan eteläosassa enimmäkseen 2–7 pakkasasteen välillä. Maan keskiosassa pakkanen voi laskea 15 miinusasteeseen. Etelärannikolla lämpötila voi nousta jopa kahteen plusasteeseen.

Maan pohjoisosassa on vaihtelevaa pilvisyyttä ja paikoin kevyttä pakkaslumisadetta. Lämpötila on päivällä Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa 13–20 miinusastetta, Lapissa 20–30 miinusastetta.

Liikenteessä hyvä varautua viivästyksiin

Finavia on kehottanut lentomatkustajia varautumaan lumipyryn aiheuttamiin viivästyksiin. Finavian verkkosivujen mukaan muutama aamulla ja aamupäivällä Helsinki-Vantaalta lähtevä lento on myöhässä.

VR on varautunut myräkkään lisäämällä työntekijöitä operaatiokeskukseen, joka vastaa häiriötilanteista. Pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä N-junien vuoroja on sunnuntaina karsittu.

Energiateollisuuden sähkökatkokartan mukaan noin kello kuusi aamulla sähköttömiä asiakkaita oli reilut 1  200.

Uusimmat

Näkoislehti

25.9.2020

Fingerpori

comic