Lounais-Häme

Etelä-Pirkanmaan vuodeosaston perustaminen etenee

Etelä-Pirkanmaan yhteisen vuodeosaston arkkitehtisuunnitelmat ovat valmistuneet. Vuodepaikoiltaan 80-paikkainen osasto on tarkoitus rakentaa Valkeakoskelle. Urjala ja Akaa käyttävät vuodepaikkoja tarpeidensa mukaan.

Yhteisen vuodeosaston toteuttaa kuntien kiinteistöyhtiö Etelä-Pirkanmaan Palvelukiinteistöt oy, jonka omistaa 50 prosentin osuudella Valkeakoski, Akaa 35 prosentin osuudella ja Urjala 15 prosentin osuudella.

Yhtiö on hakenut kunnilta 1,2 miljoonan euron lainaa suunnitteluvaiheen käyttöpääomaksi. Urjalan kunnanhallitus myönsi osuutensa mukaisesti 180000 euroa oman pääoman ehtoisena lainana.

Hankkeen urakat voitaneen kilpailuttaa erikoissuunnittelun jälkeen kesään mennessä. Tavoitteena on, että vuodeosasto valmistuu vuoden 2020 alkuun mennessä maakuntien aloittaessa. Jännitysmomenttina on rakentamisen noussut kustannustaso.

-Katsotaan kilpailutuksen jälkeen, mihin kokonaisurakkahinta asettuu, sanoo Urjalan kunnanjohtaja Hannu Maijala.

Kiinteistöyhtiön toiminnan aikaiset kustannukset katetaan vuokratuloilla.

Kiinteistöyhtiön hallituksessa on kuusi jäsentä. Urjalan ainoa edustaja hallituksessa on nyt kunnanjohtaja Maijala. Maijalan esteellisyyden vuoksi asian esitteli kunnanhallitukselle hallinto- ja talousjohtaja. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti