Lounais-Häme

Eteläamerikkalaisia rytmejä Tammelassa

Yksi Suomen johtavista eteläamerikkalaiseen musiikkiin erikoistuneista yhtyeistä, Tango del norte, saapuu ensimmäistä kertaa konsertoimaan Tammelaan sunnuntaina, ”Solos & Duos”-levynsä julkaisukiertueen merkeissä. Levy julkaistaan FinRecords-levymerkille perjantaina 25.5., joten Tammelassa päästään nauttimaan tästä ohjelmistosta heti tuoreeltaan.

Tango del norte on alansa huippuammattilaisista koostuva yhtye, jonka musiikissa yhdistyy vaikutteita mm. argentiinalaisesta tangosta, eteläamerikkalaisesta folkmusiikista, jazzista ja klassisesta musiikista.

Sekä pianisti Ville Westergård, että bandoneonia soittava Sami Pirttilahti ovat soittaneet useissa tangokokoonpanoissa ja tehneet yhteistyötä useiden argentiinalaisten huippujen kanssa.

Konsertin ohjelma on monipuolinen kattaus Tango del norten ohjelmistosta. Vuosien aikana yhä syvempi tutustuminen tangoon on vienyt heidät myös muun eteläamerikkalaisen rytmimusiikin pariin ja tässä konsertissa kuullaankin perinteisten argentiinalaisten tangojen lisäksi mm. jazz-sävytteinen, mutta tangomaista rytmiikkaa pursuava Milonga gris. Venezuelalaista svengiä räiskyvä Yo vengo regando flores, El vino del olvido, unohduksen viini, joka taas on modernia argentiinalaista folkmusiikkia sekä Astor Piazzollan bandoneonkonsertto, Aconcagua, ensimmäistä kertaa duolle sovitettuna. Konsertissa esiintyvät Sami Pirttilahti, bandoneon ja Ville Westergård, piano.

Konsertti on Tammelan kunnantalon Valtuustosalissa su 27.5. klo 15. Konsertin kesto on noin tunti. Konsertin järjestää Tammelan kunnan kulttuuritoimi.

Uusimmat

Fingerpori

comic