Lounais-Häme

Eturivin pyöräilijöitä Suvi-iltaan

Forssan Suvi-illassa on pyöräilty vuodesta 2013 lähtien maan kärkipolkijoiden johdolla. Tuo terävin kärki on ollut melko kapea, mutta tänä vuonna ryhmään saadaan roimasti vahvistusta, kun Suvi-illan yhteydessä järjestetään kansallisen Masters cupin osakilpailu. Suomen Pyöräilyunion ry:n kilpailujaoston edustaja Mikko Leistin mukaan Forssan on tulossa noin 50 pyöräilijää, joukossa Suomen ja Pohjoismaiden mestareita ja MM-kävijöitä maantie- ja aika-ajoista.

 

Suvi-illan järjestävä Forssan Salama sai Masters-kisan järjestettäväkseen pikahälytyksellä, sillä Leisti oli viime viikolla yhteydessä Salaman toiminnanjohtaja Miia Laaksoseen ja kysyi seuran halukkuutta järjestää kilpailu. Alun perin osakilpailu piti polkea Klaukkalassa, mutta se jouduttiin perumaan.

-Olemme saaneet Forssan Suvi-illan pyöräilyyn aiemmin osallistuneilta kilpailijoilta positiivista palautetta ja suosituksia, minkä johdosta olimme yhteydessä Salamaan. Tämä on tosi hieno mahdollisuus molemmille, itsekin kilpailuun osallistuva Leisti kiittelee.

 

Forssan osakilpailu on yksi kuudesta kesän aikana poljettavasta Masters cupin kilpailusta. Muut viisi ovat jo traditionaalisia tapahtumia, mutta Leisti lupaa, että Suvi-illalla on ilman muuta mahdollisuus nousta vakituisten järjestäjien joukkoon.

Mastersissa poljetaan kahdessa luokassa. Ykköskategoria on 40–55-vuotiaille miehille, kakkoskategoria tätä vanhemmille miehille ja naisille. Samaan aikaan poljetaan SM-ajot Iso-Syötteellä, mutta Leisti ei usko, että Pohjois-Suomen tapahtuma karsii osallistujia Forssasta.

Mastersissa polkevilla pyöräilijöillä pitää olla pyöräilyunionin lisenssi. Se polkevat Suvi-illan pidemmän reitin eli 95 kilometriä. Mastersin lähtö tapahtuu klo 10.45, kun muut sarjat lähtevät klo 11, joten ”tavallisten” polkijoiden ei tarvitse hämmentyä valioluokan kisaajista.

-Meidän pitää hoitaa tiedottaminen todella hyvin, jotta vältymme sekaannuksilta, Salaman Laaksonen kertoo.

Salamassa ei pitkään pohdittu Leistin yhteydenoton jälkeen. Lisenssipyöräilijät ovat kokeneita ryhmässä ajajia ja tietävät säännöt tarkkaan. Aikaa parhailla menee reilu kaksi tuntia, sillä pyöräilijöiden keskinopeus on Leistin mukaan 40 kilometrin tuntivauhdissa, mutta tempo saattaa vaihdella kesken kilpailun huomattavastikin.

Eniten Laaksosta pelottaa se, kuinka hurjaa vauhtia iso joukko polkijoita saapuu yhtä aikaa maaliin. Leisti rauhoittelee toteamalla, että samaan aikaan maaliin tulevat saavat saman ajan, ja Masters-kisoissa vallitsee yleensä hyvä henki ajajien keskuudessa.

 

Salaman tehtäviin kuuluu järjestää pyöräilyyn yksi johtoauto aiempaa enemmän ja senkin edelle moottoripyörä valvomaan, ettei reitille ilmaannu yllättäviä esteitä. Lisäksi pääjoukon perälle on tulossa huoltoauto. Kilpailutuomari tulee pyöräilyunionin puolesta.

-Vaikka aikataulu on kireä, järjestelyt onnistuvat. Meillä on jo nyt melkein kaikki valmiina, Laaksonen kertoo.

-Salamalla on se periaate, että kun tehdään, asioiden pitää onnistua. Masters cupilla haetaan lisäarvoa meidän omalle pyöräilytapahtumalle, vaikka olemme profiloituneet kuntopyöräilytapahtumaksi. Kivahan se olisi olla jatkossakin Mastersin osakilpailu, hän jatkaa.

Forssan Suvi-ilta järjestetään 17. kesäkuuta. FL

 

 

 

Masters-pyöräilyä
Masters cupissa järjestetään kuusi osakilpailua.Forssan Suvi-ilta tuli mukaan pikahälytyksellä, kun samaan ajankohtaan suunniteltu Klaukkalan kisa peruttiin.Mastersiin osallistuvilla pyöräilijöillä pitää olla pyöräilyunionin lisenssi.Mastersissa poljetaan kahdessa luokassa 95 kilometriä. Keskinopeus on 40 kilometrin tuntivauhtia, joten voittoaika menee päälle kahden tunnin.Masters lähtee matkaan klo 10.45, muut polkijat klo 11.Luokkaan on osallistumassa arviolta 50 pyöräilijää. Joukossa on Pohjoismaiden ja Suomen mestareita sekä MM-kävijöitä.

Uusimmat

Fingerpori

comic