EU-komissio pysyy vaitonaisena brexit-tilanteesta

Lontoo
14.11.2018, 13:40

Ulkomaat

Euroopan komissio ei kommentoi juuri mitenkään herkkää tilannetta brexit-neuvotteluissa.
EU:n ja Britannian neuvottelutiimit ovat neuvotelleet komission tiedottajan mukaan tiiviisti viime päivinä. Johtava tiedottaja Margaritis Schinas sanoo, että komissio kommentoi asiaa, kun on jotakin sanottavaa.
Prosessi on hänen mukaansa yhä kesken, sillä Britannian hallitus on koolla myöhemmin tänään kuten myös EU-maiden suurlähettiläät.
EU-maiden suurlähettiläät 27 maasta ovat loppuiltapäivästä koolla Brysselissä. Samaan aikaan alkaa hallituksen kokous Britanniassa.
Brexit jakaa Britannian hallitusta voimakkaasti, ja on epävarmaa, kelpaako erosopimuksen luonnos sille.
Britannian pääministerin kanslia vahvisti eilen, että neuvottelijat olisivat päässeet sopuun erosopimuksen luonnoksesta. Iso kysymys kuitenkin on, löytyykö luonnokselle poliittinen hyväksyntä.
Financial Timesin mukaan kysymys Irlannin rajasta ratkaistaisiin pitämällä Britannia tulliliitossa EU:n kanssa siihen saakka, että pysyvämmästä ratkaisusta sovitaan.
FT kuvaa tämänpäiväistä kokousta Theresa Mayn pääministerikauden vaarallisimmaksi hetkeksi.
Ratkaisun syntyminen jo nyt voisi periaatteessa tarkoittaa, että EU-johtajat kokoontuisivat ylimääräiseen huippukokoukseen marraskuussa. Normaalin aikataulun mukainen huippukokous on vasta joulukuun puolivälissä.

https://www.ft.com/content/ee55d6e8-e761-11e8-8a85-04b8afea6ea3

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic