Lounais-Häme

EU vaatii Airbnb:ltä selvempiä hintamerkintöjä ja sopimusehtoja

Helsinki
16.07.2018, 17:45

Talous

Majoituspalvelu Airbnb:n pitää kertoa vuokrauksen hinnoista ja ehdoista nykyistä selvemmin, vaativat EU-maiden kuluttajansuojaviranomaisten verkosto ja EU-komissio. EU:n kuluttajansuojalainsäädäntö edellyttää, että yritysten pitää markkinoinnissaan kertoa palveluiden ja tuotteiden lopullinen hinta, jotta kuluttajat voivat vertailla vaihtoehtoja helposti.
Airbnb kertoo nyt lopullisen hinnan vasta varauksen myöhemmässä vaiheessa, kun lisämaksut esimerkiksi siivouksesta ja muista palveluista on lisätty. Kuluttajien pitäisi myös saada tietää, onko majoituksen tarjoaja yksityinen henkilö tai yritys, ja onko joku maksanut siitä, että juuri heidän kohteensa näkyy hakutuloksissa ensimmäisenä.

Elokuun alkuun aikaa vastata

Viranomaiset huomauttavat myös, että vuokrauspalvelun sopimusehdoissa on lainvastaisia kohtia. Yhtiölle on huomautettu, ettei se voi yksipuolisesti muuttaa sopimuksen ehtoja kertomatta muutoksista etukäteen ja antamatta kuluttajille mahdollisuutta irtisanoa sopimuksensa. Lisäksi Airbnbn tulisi kertoa selvästi miten se käsittelee asiakkaiden hyvitysvaatimuksia ja maksujen palautuksia.
Airbnb saa aikaa elokuun alkuun asti kertoa komissiolle ja EU-maiden viranomaisille, miten se korjaa toimintaansa. Jos vastaus ei ole tyydyttävä, voivat kuluttajaviranomaiset ja komissio ryhtyä jatkotoimiin.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic