Lounais-Häme

Euroviisufinaaliin päässyt Saara Aalto sai jättiaplodit esityksensä jälkeen – "Olen odottanut tätä 20 vuotta"

Saara Aallon esitys räiskyi ja säihkyi. Se riitti Euroviisujen lauantaiseen finaaliin ja sai suuret suosionosoitukset.

Suomi pääsi Euroviisujen finaaliin myöhään tiistai-iltana käydystä semifinaalista. Saara Aalto pääsee esittämään kappaleensa Monsters lauantaina miljoonille ja miljoonille eurooppalaisille televisiokatsojille.

Aalto selvitti kuuman semifinaalikarsinnan Lissabonin Altice-areenalla. Aalto sai esityksensä jälkeen yhdet suurimmista aplodeista euroviisuyleisöltä.

– Korvamonitorien kanssa en kuullut sitä niin hyvin, mutta näin että kaikilla oli kädet ylhäällä ja kaikki olivat hyvin messissä, Aalto kertoi yöllä show’n jälkeen.

Toiseksi viimeisenä toiseen ryhmään

Televisiokatsojat saivat jännittää Suomen pääsyä viime hetkiin, sillä Suomi sanottiin vasta yhdeksäntenä kymmenestä finaaliin päässeestä maasta.

– Olin siinäkin toiseksi viimeisenä, Aalto hauskuutti kansainvälisessä lehdistötilaisuudessa.

Hän kuitenkin muisti heti perään mainita, että oli todella hermostunut. Televisiokamerat olivat aivan muualla, kun enää kaksi maata oli sanomatta. Kun Suomi kuulutettiin, alkoi pyöritys.

– En ole kunnolla Merin (Sopanen) kanssa ehtinyt halata. Odotan vaan sitä, Aalto kertoi puolisostaan yöllä lehdistötilaisuuksien jälkeen.

Hänet myös arvottiin finaalin jälkipuoliskolle eli toiseen ryhmään.

– Toinen taas. Olen kirottu, hän vitsaili.

Monsters räiskyi ja kaikui

Saara Aalto esiintyi semifinaalin loppupuolella. Aluksi hän oli varjoissa, mutta kun pelot kaikkosivat Monsters-kappaleessa, lava täyttyi valoista.

Kappaleen loppua kohden Aalto pääsi revittelemään ja esittelemään upeaa ääntään. Lauluäänestä esitys ei jäänyt kiinni.

– Olen odottanut tätä 20 vuotta. Euroviisut ovat olleet suurin unelmani, kertoi Aalto.

Hänen mukaansa esitys meni niin kuin pitikin. Koreografiassa oli yllätyksellisyyttä ja luovuutta verrattuna monen muun maan esityksiin.

Finaalissa tavoitteena on nauttia esiintymisestä, mutta Aalto toivoo toki hyvää tulosta. Silti semifinaalista jatkoon pääsy on iso helpotus.

– Tämä oli se vaikein juttu.

Ja finalistit ovat…

Euroviisujen kovatasoisessa ensimmäisessä semifinaalissa koko kisan voittajaehdokkaat toisensa jälkeen marssivat lavalle.

Esiintyjät seurasivat toisiaan hurjaa tahtia räiskyvänä musiikkikimarana, eikä välipuheita juuri pidetty.

Finaaliin pääsivät maiden nimien julkistusjärjestyksessä Itävalta, Viro, Kypros, Liettua, Israel, Tshekki, Bulgaria, Albania, Suomi ja Irlanti.

Heistä esimerkiksi Kyproksen Eleni Foureira kappaleellaan Fuego on nostanut osakkeitaan koko kilpailun voittajaspekulaatioissa. Myös Israelin esiintyjä Netta on yksi suosikeista kappaleellaan Toy.

Näiden maiden lisäksi finaaliin ovat jo päässeet järjestäjämaa Portugali ja suuret perustajamaat Britannia, Espanja, Italia, Ranska sekä Saksa.

Tuloksen ratkaisivat tuomaristo ja yleisö semifinalistimaissa. Lisäksi ensimmäiseen semifinaaliin annettiin äänet Portugalissa, Espanjassa ja Britanniassa.

Loput kymmenen finalistia ratkeavat toisessa semifinaalissa myöhään torstai-iltana. Finaalissa esiintyy 26 maata.

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic