Lounais-Häme

Ex-forssalainen Floridassa: "Tv pimeni ja tuuli on jo yltynyt"

Historian ehkä voimakkaimmaksi arvioidun hurrikaani Irman arvioitiin iskevän sunnuntaiaamuna Suomen aikaa Yhdysvaltojen Floridaan. Osavaltiossa asuvien lukuisten suomalaisten joukossa myrskyn moukaroitavaksi jäi myös entinen forssalainen Anita Mäki sekä tämän Boca Ratonin kaupungissa asuva tytär Maarit Pascocello (entinen Kivinen) perheineen.

Pascocellon mukaan paikalliset olivat varautuneet myrskyyn koko viikon. Yli kuusi miljoonaa ihmistä oli lähtenyt kotiseudultaan myrskyä pakoon ja lauantaina. pohjoiseen vievät tiet olivat tukossa. Koteihinsa jääneet sulkeutuivat rakennuksiin sisälle ja jäivät odottelemaan myrskyn saapumista.

 

-Olemme seuranneet myrskyn etenemistä tv:stä 24 tuntia, mutta tunti sitten lähetys pimeni. Radio kuuluu ja puhelimet toimivat, mutta sitten kun myrsky on päällä, puhelimetkaan eivät enää toimi. Tuuli on jo hieman yltynyt ja ulkonaliikkumiskielto astuu kohta voimaan, Pascocello kuvaili tunnelmia lauantai-iltana puoli yhdeksältä Suomen aikaa

Perhe aprikoi koko viikon, pitäisikö heidänkin lähteä myrskyä karkuun. Talo saatiin kuitenkin suojattua viikonlopuksi, joten he katsoivat parhaimmaksi jäädä paikoilleen odottamaan myrskyä.

-Tunnelma on ollut kuin elokuvassa, jossa kategoria 5:n myrsky lähestyy ja Floridasta vain 2 tietä pohjoiseen. Kaikki tiet ovat tukossa ja bensa loppu. Parempi vaihtoehto on jäädä myrskyn jalkoihin.

Perheeseen kuuluu Maarit Pascocellon lisäksi hänen miehensä Benjamin Head sekä heidän kolme lastaan Gianna, Nicky ja pikku-Benjamin sekä perheen lemmikki, suursnautseri Champ. Myös lasten mummi Anita Mäki muutti myrskyn ajaksi perheen luo.

Lohtuna on ollut se, että naapurit ja tuttavat auttavat auliisti toisiaan. Perheen kodissa oli vain osaan ikkunoista suojat, mutta hyvä ystävä lahjoitti loput omasta varastostaan.

-Ruuveja haettiin naapureista, yhteishenki ja auttamisen halu on hienoa asia tällaisena aikana.

Pascocellon perheen vanhemmat ovat kokeneet hurrikaanin aiemmin, mutta Anita Mäelle ja perheen lapsille kokemus on ensimmäinen.

-Lapset eivät oikein tiedä mitä odottaa. Nicky sanoi, ettei hän oikein hurrikaanista välitä, mutta on kiva kun talo on täynnä ruokaa, Maarit Pascocello naurahtaa.

 

Juttua päivitetty klo 1.15 sunnuntaina.

Juttua päivitetty klo 1.45

Nimivirhe korjattu su 11.9. klo 14.35

Uusimmat

Fingerpori

comic