Ex-kymmenottelija Itani nousi äänivyöryllä Urheiluliiton johtoon, ennakkosuosikki Lehtilä vetäytyi

Helsinki
17.11.2018, 12:17

Urheilu-uutiset

Entinen kymmenottelija Sami Itani on valittu Suomen urheiluliiton (SUL) uudeksi puheenjohtajaksi. Kauppatieteiden tohtori Itani toimii siviilityössään Adecco Finlandin henkilöstöjohtajana.
Itanin puheenjohtajakausi on kolmivuotinen. Hän on jo aiemmin toiminut Urheiluliiton hallituksessa.
Itani tiivisti teesinsä kolmeen kohtaan. Ne ovat talous, yhteistyö ja huippu-urheilufokus, ja tammikuun alussa puheenjohtajana aloittava Itani tiesi jo, mitä tekee ensimmäiseksi.
– Aivan ensimmäiseksi otan puhelimen käteen ja kasaan sidosryhmät yhteen, Itani ilmoitti.
Puheenjohtajan valitsi yleisurheilun lajiliiton liittohallitus Helsingissä. Kisa sai yllätyskäänteen, kun ehdollepanotoimikunnan ennakkosuosikki, vakuutusalan johtotehtävissä toimiva Olli Lehtilä ilmoitti liittovaltuustolle vetäytyvänsä.
– Tämä ei ollut täysin smooth prosessi. Olen itsekin jossain määrin yllättynyt, Itani tunnusti.
Itani voitti liittohallituksen äänestyksen ylivoimaisesti. Hän sai 35 ääntä. Vastaehdokkaista juristi Kimmo Oila sai viisi ääntä ja everstiluutnantti Jarkko Toivola yhden äänen. Niilo Kemppe ja Marko Koskelo eivät saaneet ääniä.
Itani, 31, on SUL:n kaikkien aikojen nuorin puheenjohtaja. Hän edusti urheilu-urallaan Jyväskylän Kenttäurheilijoita ja voitti kaksi kymmenottelun Suomen mestaruutta. Hän sijoittui 17:nneksi Helsingin EM-kisoissa vuonna 2012.
Itani seuraa puheenjohtajana Vesa Harmaakorpea, joka johti Urheiluliittoa vuodesta 2013.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic