Lounais-Häme

Ex-luokkatoveri sanoo Kavanaugh'n valehdelleen juomisestaan

Washington
02.10.2018, 08:23

Ulkomaat

Yhdysvalloissa korkeimman oikeuden tuomariehdokkaan Brett Kavanaugh’n entinen luokkatoveri sanoo Kavanaugh’n valehdelleen opiskeluaikojen juomisestaan.
Pohjois-Carolinan valtion yliopiston professorin Chad Ludingtonin mukaan Kavanaugh ei puhunut totta, kun vähätteli sitä, paljonko joi ja kuinka usein. Professorin mukaan Kavanaugh oli juotuaan riitaisa ja aggressiivinen.
Ludington sanoo olleensa yhteydessä liittovaltion poliisiin FBI:hin.
FBI selvittää Kavanaugh’ta kohtaan esitettyjä syytöksiä seksuaalisesta ahdistelusta. Ainakin yhdessä tapauksessa Kavanaugh’n väitetään olleen selkeästi juovuksissa.

Median lähteet: Valkoinen talo suostuu laajentamaan häirintätutkintaa

Yhdysvalloissa Valkoinen talo on antanut liittovaltion poliisille FBI:lle luvan laajentaa korkeimman oikeuden tuomariehdokkaan Brett Kavanaugh’n häirintätutkintaa, kertovat yhdysvaltalaismedian lähteet. New Yorkin Timesin kahden lähteen mukaan FBI saa haastatella kaikkia tärkeiksi katsomiaan ihmisiä, kunhan tutkinta saadaan päätökseen viikonloppuun mennessä.
Lehden lähteiden mukaan haastatteluita on tehty jo neljä.
Lähteet kertoivat asiasta sen jälkeen, kun demokraatit olivat kritisoineet, ettei tutkinta ole riittävän laaja.
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on määrännyt FBI:tä selvittämään Kavanaugh’ta kohtaan esitettyjä syytöksiä seksuaalisesta ahdistelusta.

Blasey Ford uskoo, että Kavanaugh aikoi raiskata hänet

Kolme naista on syyttänyt Kavanaugh’ta seksuaalisesta ahdistelusta ja epäasiallisesta käytöksestä opiskeluaikoinaan. Syytökset tulivat ensi kertaa julkisuuteen, kun professori Christine Blasey Ford syytti Kavanaugh’ta seksuaalisesta ahdistelusta 1980-luvulla.
Blasey Fordin mukaan näkyvästi humalainen Kavanaugh ja tämän ystävä Mark Judge pakottivat hänet makuuhuoneeseen ja lukitsivat oven perässään, kun hän oli 15- ja Kavanaugh 17-vuotias. Sen jälkeen Kavanaugh hänen mukaansa yritti riisua häntä.
– Uskon, että hän aikoi raiskata minut, Blasey Ford on kertonut.
Blasey Fordin kertoman jälkeen julkisuuteen on tullut kaksi muutakin naista. Kavanaugh on vakuuttanut olevansa syytön.

Demokraatit ja yksi naisista keränneet listaa potentiaalisista haastateltavista

FBI sai selvityksen tekemiseen aikaa vain viikon. Senaatin demokraatit ovat lähettäneet FBI:lle listan noin 20 ihmisestä, joita pitäisi haastatella, jotta tutkinta olisi uskottava. Yksi Kavanaugh’ta syyttäneistä naisista lähetti puolestaan oman 20-kohtaisen listansa ihmisistä, jotka ovat todistaneet Kavanaugh’n seksuaalista ahdistelua tämän lukioaikoina tai kuulivat siitä myöhemmin tuolloin, kertoo asiasta perillä oleva lähde New York Timesille.
Trump sanoi maanantaina, että hän haluaa asiasta kunnollisen tutkinnan ja FBI saa haastatella, ketä haluaa. Trump sanoi, että hän haluaa vain tutkinnan olevan nopea.

https://www.nytimes.com/2018/10/01/us/politics/trump-fbi-kavanaugh.html?action=click&module=Top%20Stories&pgtype=Homepage

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic