Lounais-Häme

Facebookissa 50:tä miljoonaa käyttäjää koskeva tietomurto

Yhteisöpalvelu Facebookissa on tapahtunut tietomurto, joka koskee lähes viittäkymmentä miljoonaa käyttäjätiliä, yhtiö ilmoitti perjantaina. Varatoimitusjohtaja Guy Rosen sanoo yhtiön verkkosivuilla, että hyökkääjät käyttivät hyväkseen haavoittuvuutta ”Näytä henkilönä” -toiminnossa (View As), jossa käyttäjä voi tarkastella omaa profiiliaan sellaisena, jolta se näyttäisi toiselle käyttäjälle.

Näin hankittujen pääsyoikeuksien avulla murtautujat saattoivat vallata toisten ihmisten tilejä. Rosenin mukaan vielä ei tiedetä, onko tilejä käytetty väärin tai tietoja varastettu. Rosen sanoi Facebookin tehneen asiasta rikosilmoituksen ja selvittävän asiaa liittovaltion poliisi FBI:n kanssa.

Yhtiön toimitusjohtaja ja perustaja Mark Zuckerberg kirjoitti Facebookissa, että tiistaina havaittu haavoittuvuus on nyt korjattu.

– Me kohtaamme jatkuvasti hyökkäyksiä, joissa tilejä yritetään kaapata tai tietoja varastaa. Meidän on jatkettava työtä ja kehitettävä työkaluja, jotta tällaiset tapahtumat voidaan estää jatkossa, Zuckerberg sanoi.

Tilien kaappaamisen estämiseksi Facebook poistaa väliaikaisesti ”Näytä henkilönä” -toiminnon käytöstä. Pääsyoikeudet on varotoimena nollattu niiltä tileiltä, joiden tiedetään olleen kaappausvaarassa. Tämä koskee kaikkiaan noin 90:tä miljoonaa tiliä. Käyttäjät joutuvat kirjautumaan takaisin Facebookin ja niihin sovelluksiin, joihin he ovat kirjautuneet Facebookin kautta.Hyökkääjistä ei tiedetä mitäänHaavoittuvuus syntyi, kun Facebook teki muutoksia videoiden lataustoimintoon heinäkuussa 2017.

Rosenin mukaan käyttäjien ei tarvitse vaihtaa salasanojaan. Facebookin turvallisuusasetuksissa on toiminto, jonka avulla käyttäjä voi kerralla kirjautua ulos kaikista palveluista, jonne hän on kirjautunut Facebookin kautta.

Facebookilla oli tämän vuoden toisen neljänneksen lopulla yhteensä reilut 2,2 miljardia aktiivista käyttäjää. Aktiivisiksi käyttäjiksi lasketaan ne, jotka ovat kirjautuneet palveluun ainakin kerran 30 päivän sisällä.

https://newsroom.fb.com/news/2018/09/security-update/
<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fzuck%2Fposts%2F10105274505136221&width=500″ width=”500″ height=”299″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allow=”encrypted-media”></iframe>

 

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic