Lounais-Häme Forssa

Feeniks Basket taipui alle 19-vuotiaiden tyttöjen 1. divisioonassa - Joukkue flunssan kourissa

HyPo karkasi köhivältä Feeniks-Basketilta.
Feeniks Basketin Anni Ajanko ajamassa Pontevan korille. Kuva: Lassi Puhtimäki

Flunssa-aallon kouriin joutunut Feeniks Basket ei jaksanut loppuun saakka alle 19-vuotiaiden tyttöjen 1, divisioonakamppailussa Forssassa. Hyvin aloittanut Feeniks väsähti puolikuntoisena ja hyvinkääläinen Ponteva meni menojaan 62–81 (34–43) -voittoon.

Vaikka Feeniks Basketilla on sarjaan laaja rinki, se sai lauantaina HyPoa vastaan vain seitsemän pelaajaa jalkeille. Ja näistäkin pelaajista osa köhisi pelin aikana siihen malliin, että lepopäivä olisi voinut olla järkevämpi valinta.

Aluksi hyvin osunut Feeniks Basket voitti avausneljänneksen pistein 22–19, mutta sen jälkeen HyPo vei peliä. Pontevalla oli paitsi määrällinen niin myös selkeä pituusylivoima.

Feeniks Basketilla ei ollut asiaa korin alle ja se joutui hakemaan ratkaisuja kaukaa. Ponteva sen sijaan heitti monipuolisesti ja hallitsi levypallopeliä.

– Oli ihan fifty-sixty, lähdemmekö lainkaan tähän peliin. Olisimme lääkärintodistuksilla pystyneet varmaan siirtämään ottelua, mutta kun saimme kuitenkin jalkeille seitsemän pelaajaa, päätimme pelata. Pelaajistamme ehkä kaksi oli täysin tervettä, joten se ottelun siirtäminen olisi voinut olla parempi ratkaisu, tuumi Feeniks Basketin valmentaja Rami Salonen ottelun jälkeen.

Voipuneen Feeniks Basketin tehokkaimmat oli virhevaikeuksissa ollut Jovana Stojanovski ja Noora Jussila, molemmat keräsivät 17 pistettä.

Pontevan ylivoimainen ykkönen oli liukas pelintekijä Meri Damoiseaux, joka pussitti hurjat 39 pistettä.

 

Feeniks Basket on tappiostaan huolimatta yhä neljäntenä 1. divisioonan sarjataulukossa, lauantain vastus Ponteva pitää viidettä sijaa.

– Meidän tavoitteena on selvitä neljän parhaan finaaliturnaukseen, joka pelataan huhtikuussa. Nyt pitäisi saada vaan pelaajat terveiksi, Salonen totesi.

Sarjan kärjessä on kaikki pelinsä voittanut TiKS. FL

Uusimmat

Näkoislehti

24.9.2020

Fingerpori

comic