Lounais-Häme

FBI:n Kavanaugh-selvitys saattaa valmistua jo ennen viikonlopun takarajaa

Washington
03.10.2018, 06:48

Ulkomaat

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI saattaa saada valmiiksi selvityksensä korkeimman oikeuden tuomariehdokasta kohtaan esitetyistä häirintäsyytöksistä jo ennen viikonlopun takarajaa, kertovat yhdysvaltalaisviestimet.
New York Timesin mukaan FBI saattaa toimittaa Brett Kavanaugh’ta koskevan selvityksensä senaatille jo keskiviikkona.
Valkoinen talo määräsi viime viikolla FBI:n tutkimaan Kavanaugh’ta kohtaan esitetyt häirintäsyytökset. Valkoisen talon mukaan tutkinta täytyy saada valmiiksi viikonloppuun mennessä.
Kolme naista on syyttänyt tuomariehdokas Kavanaugh’ta seksuaalisesta ahdistelusta ja epäasiallisesta käytöksestä opiskeluaikoina. Kavanaugh on kiistänyt syytökset.
Selvityksen valmistuttua senaatin on määrä äänestää Kavanaugh’n nimityksestä. Republikaanit ovat syyttäneet demokraatteja pyrkimyksestä viivyttää äänestystä välivaalien yli. Demokraatit puolestaan ovat vaatineet FBI:lle riittävästi aikaa selvityksen tekemiseen.
Demokraatit vastustavat arvokonservatiivina tunnetun Kavanaugh’n valintaa. Republikaanit puolestaan ovat kiirehtineet äänestystä, sillä kongressin välivaalien jälkeen republikaaneilla ei välttämättä ole enää enemmistöä senaatissa.

Asianajajat: Blasey Fordia ei ole haastateltu

Kahden häirintäsyytöksiä esittäneen naisen asianajajat ovat arvostelleet FBI:n selvitystä ja sanoneet, että FBI ei haastattele todistajia ja seuraa vihjeitä, jotka tukisivat syytöksiä seksuaalisesta ahdistelusta.
Christine Blasey Fordin asianajajien mukaan FBI ei ole tarttunut tarjoukseen haastatella häntä. Blasey Ford on syyttänyt Kavanaugh’ta ahdistelusta 1980-luvulla, kun hän oli 15-vuotias ja Kavanaugh 17-vuotias.
– On käsittämätöntä, että FBI voisi tehdä perusteellisen selvityksen Fordin väitteistä haastattelematta häntä, asianajajat kirjoittavat kirjeessään FBI:lle.
Toinen häirintäsyytöksiä esittänyt nainen, Deborah Ramirez, tapasi FBI:n edustajia sunnuntaina. Hänen asianajajatiiminsä antoi FBI:lle listan paristakymmenestä ihmisestä, joilla saattaa olla oleellista tietoa asiaan liittyen. Ramirez on kertonut Kavanaugh’n ahdistelleen häntä Yalen yliopiston juhlissa 1980-luvulla.
Ramirezin asianajajan John Clunen mukaan ei ole tiedossa, että FBI olisi ollut yhteydessä yhteenkään tarjotuista kontakteista.
– Olemme huolissamme, että FBI ei ole tekemässä – tai ei saa tehdä – vakavasti otettavaa tutkimusta, Clune kommentoi Twitterissä.

https://www.nytimes.com/2018/10/02/us/politics/kavanaugh-fbi-background-check.html?action=click&module=Top%20Stories&pgtype=Homepage
https://twitter.com/CluneEsq

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti