Lounais-Häme

FB:llä voimaa ja kuntoa

Forssalainen poikakoris sai taas muutaman vuoden tauon jälkeen joukkueen mestaruussarjaan, kun Feeniks Basket raivasi tiensä karsinnoista B-poikien SM-sarjaan. Feeniks Basket ei kuulu kovatasoisen sarjan suosikkeihin, mutta ei aio kumarrella kuvia.

-Haluamme kahdeksan joukkoon, se on meidän tavoitteemme. Yhtään peliä emme lähde sarjaan häviämään. Me emme yritä tehdä parastamme, vaan teemme parhaamme, kertoo joukkueen päävalmentaja Petri Lepänkoski.

Hyvä sijoitus olisi jatkoa ajatellen tärkeä. Jos Feeniks Basket selviää kymmenen joukkueen SM-sarjassa kahdeksan parhaan joukkoon, pääsee se ensi kaudeksi suoraan uuteen U17-ikäluokan SM-sarjaan. Muuten se joutuu karsimaan SM-paikasta ensi vuonna divarin parhaiden kanssa.

 

Jo SM-sarjaan pääsy oli joukkueelta hyvä saavutus. Forssalaisjoukkue selvitti vaikean kaksiosaisen karsinnan, ja jätti taakseen tukun isoja korisseuroja.

-Kun menimme jatkoon ensimmäisestä karsinnasta, joukkue sai itse ratkaista, haluaako se pelata valtakunnallista 1. divisioonaa vai yritämmekö mennä loppuun asti eli taistella SM-sarjapaikasta. Joukkueessa ajateltiin, että jos pääsemme SM-sarjaan, olemme joka tapauksessa maan kymmenen parhaan joukossa, kun taas vaikka divarin voittamalla olisimme vasta maan 11. paras joukkue. Päätettiin sitten katsoa, mihin ne rahkeet riittävät, Lepänkoski kertoo.

Sunnuntaina alkavan sarjan suurin suosikki on helsinkiläinen Munkkiniemen Kisapojat. Muita kovia joukkueita sarjassa ovat ainakin Tampereen Pyrintö, Ura Basket Kaarinasta, Äänekosken Huima ja Helsingin NMKY.

Runkosarja pelataan kaksinkertaisena eli jokaiselle joukkueelle tulee 18 ottelua. Feeniks Basket kohtaa ensimmäisessä pelissään Pyrinnön Tampereella.

-Meillä tekee tiukkaa kaikkien joukkueiden kanssa, mutta kyllä me sarjassa tulemme päänahkoja ottamaan. Meillä on siitä hyvä tilanne, että pääsemme sarjaan haastajina.

 

Feeniks ei jyllää pituudella, eikä materiaalin leveydellä, vaikka sai täksi kaudeksi pari peluria Loimaalta ja yhden Karkkilasta. Joukkue on treenannut keväästä asti ja on varmasti sarjan alkaessa kunnossa. Jalan ei pitäisi painaa tiukassakaan tilanteessa.

-Pojat ovat tehneet hyvin töitä, harjoituksissa on käyty ahkerasti. Poikien kropat ovat kesän aikana selvästi muuttuneet, Lepänkoski sanoo.

Joukkueen toinen vahvuus on se, että runko on pysynyt pitkään kasassa. Valmentajakaksikko Petri Lepänkoski-Jussi Lähteenkorva on vetänyt ikäluokkaa jo vuosia ja tuntee hyvin valmennettavansa.

Uutta ruutia valmennukseen on tuonut paremmin jääkiekkopiireistä tunnettu Esa Säteri, joka vetää B-pojille fysiikkatreeniä.

-Sen minkä pituudessa häviämme, korvaamme voimalla, aggressiivisuudella ja periksi antamattomuudella. Myös itseluottamus on joukkueen pelaajilla kohdillaan, tulemme viemään levypalloja pidempien pelaajien keskeltä, Lepänkoski näkee.

 

Kovaa treenaavalla joukkueella tuntuu olevan kivaa, vaikka hiki lentää ja tahti on melkoinen parketilla.

-Ei tässä ole tarkoitus tehdä pojista NBA-pelaajia, vaan pistää kroppa ja pää kuntoon, ja oppia siinä sivussa koripalloilua. Ja tarjota samalla hieman eväitä noin yleisemminkin elämää varten, Lepänkoski sanoo. FL

 

Tällä joukkueella SM-sarjaan
Pelaajat Jesse Lepänkoski, pelipaikka 1–4, Niilo Tammi 1, Petteri Kurppa 2, Veikka Lähteenkorva 4, Sauli Näppinen 5, Eero Säteri 4–5, Jesse Raatikainen 3, Juuso Rikassaari 3, Iippo Vuori 2–3, Madis Voosemaa 2–3, Eetu Korpela 2–3.Valmennus Petri Lepänkoski, Jussi Lähteenkorva, Esa Säteri. 

Uusimmat

Fingerpori

comic