Lounais-Häme

FC Ryske voitosta voittoon

FC Ryskeen D-tyttöjoukkue teki tällä kaudella tempun, jota ei usein Lounais-Hämeessä nähdä. Ryske voitti Tampereen piirin liigan ja vielä puhtaalla pelillä.

Joukkue pelasi kauden mittaan 17 sarjapeliä ja voitti ne kaikki. Joukkue eteni ensin voitosta voittoon piirin ykkösessä ja sen jälkeen sama tahti jatkui liigassa.

Esimerkiksi maineikas jalkapalloseura Haka kaatui Valkeakoskella maalein 7–1.

-Onhan tämä kova juttu. Ei tällaista ole täällä ainakaan tyttöpuolella tapahtunut, eikä poikapuolellakaan vähään aikaan, toteaa FC Ryskeen D-tyttöjen valmentaja Tommi Reunanen.

FC Ryskeellä on koossa rento ja hyvähenkinen 14 tytön joukkue. Pelaajat ovat nopeita ja taitavia, eikä kuntokaan lopu kesken.

Ryske on jo aiemmin ollut hyvä tekemään maaleja. Tällä kaudella myös puolustus piti. Joukkue kaatoi kauden mittaan kaikki vastustajansa, kyytiä saivat Hakan ohella muun muassa Ilves ja TPV.

-Tiedän, että tytöt pystyvät voittamaan minkä tahansa joukkueen tässä ikäluokassa. Nämä ovat hyviä, monipuolisia tyttöjä. Moni harrastaa muitakin lajeja, Reunanen kehuu.

Tappio ei ollut kauden mittaan kertaakaan lähellä, eikä lopulta edes tasapeli.

-Olihan meillä muutama tiukempi peli. Mutta silloinkin auttoi, kun puoliajalla keskusteltiin tyttöjen kanssa.

Joukkue on treenannut varsin maltillisesti, pari kertaa viikossa, plus pelit päälle. Harjoituksia on ollut niin Tammelan liikuntakeskuksen pienellä tekonurmella kuin Forssassa Tölön nurmella.

Talvisin on käyty Eerikkilässä, välillä koulujen salissa. Vapaatakin on saanut, jos on ollut menoja.

-On vain hyvä, että lapset harrastavat monipuolisesti. Jos pelaajilla on ollut muuta, he ovat saaneet mennä. Peleihin tietysti toivoimme, että kaikki tulisivat paikalle.

Ykkösen ja liigan maalipörssin 28 osumalla voittanut kärkipelaaja Lili Reunanen kehuu tyttöjen yhteishenkeä.

-Tämä on kiva joukkue. Täällä näkee kavereita, myös ringetteä ja yleisurheilua harrastava Lili kertoo.

Lili Reunanen ei osannut kauden alussa odottaa, että Ryske voittaisi kaikki pelinsä. Itsevarmuus kuitenkin kasvoi kauden edetessä, kun vastustaja toisensa jälkeen joutui taipumaan.

Ryskeen D-tyttöjoukkueessa toimi kauden aikana niin hyökkäys, puolustus kuin maalivahtipelikin. Oma pää pidettiin tiiviinä pakettina ja hyökkäyksissä pystyttiin tekemään tarvittavat maalit.

-Emme menneet minnekään turistina, vaan lähdimme joka paikkaan hakemaan voittoa. Likat ovat asennoituneet hyvin jokaiseen peliin, valmentaja Tommi Reunanen sanoo.

Joukkue siirtyy ensi kaudeksi D13-sarjasta C-tyttöihin. Sitten pelataankin jo isolla kentällä.

-Toivon, että saamme joukkueeseen lisää tyttöjä. Pelaajilla on muitakin harrastuksia ja aina tulee kaikenlaisia menoja.

Vaikka joukkue on hyvä, sinne on helppo tulla. Kynnys ei ole korkealla, kaikki pääsevät porukkaan mukaan.

-Tämä on hyvä sakki. Likat ottavat kaikki kivasti vastaan, Reunanen sanoo. FL

Pelkkiä voittoja kauden mittaan
FC Ryskeen pelaajat: Pinja Kämi, Stella Koivula, Kaisa Koivunen, Lotta Lahtinen, Helka Rikkola, Kaarina Rikkola, Helmi Kannisto, Meea Oksanen, Oona Oksanen, Siiri Julkunen, Maija Haapanen, Luna Reunanen, Lili Reunanen, Tytti Nyrönen (maalivahti). E-tytöistä vahvistuksena Ilona Rinne.Valmentaja Tommi Reunanen, joukkueenjohtaja Johanna Kannisto, huoltaja Susanna Nyrönen.Joukkue pelasi ensin Tampereen piirin ykköstä, josta puhtaalla pelillä liigaan.Kauden mittaan 17 ottelua, joista 17 voittoa. Joukkue kaatoi muun muassa Hakan, Ilveksen ja TPV:n.Voitokas kausi paketissa. Joukkue siirtyy ensi kaudeksi D-tytöistä C-tyttöihin. Uudet pelaajat ovat tervetulleita mukaan.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti