Lounais-Häme

Feeniks Basket on Forssan uusi koripalloseura

Forssaan syntyi eilen uusi koripalloseura nimeltään Feeniks Basket.

Seura on viime syksynä käynnistyneiden yhteistyöneuvottelujen tulos. Feeniks Basket on junioriseura, joka ottaa hoitaakseen kaiken forssalaisen juniorikoripalloilun. Lukuina se tarkoittaa ensi kaudella yli 20 joukkueen, noin 230 pelaajan ja yli 40 valmentajan seuraa. Feeniks Basketille tulee tyttöjen ja poikien harraste-/kilpajoukkueet kaikkiin ikäluokkiin nuorimpien junnujen koriskoulujen lisäksi.

Feeniks Basketin pelaajat ja valmentajat siirtyvät Alusta ja FoKoPosta, joiden koripallotoiminta keskittyy jatkossa edustusjoukkueisiin eli Alulla naisten Korisliigassa ja FoKoPolla miesten A-divisioonassa pelaaviin joukkueisiin.

Alun ja FoKoPon edustajat ovat kuitenkin tiiviisti mukana myös Feeniks Basketin toiminnassa, sillä uuden seuran yhdeksänhenkiseen hallitukseen nimettiin molempien seurojen jäseniä. Feeniks Basketin ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin itsestäänselvästi Kirsi Ylösmäki, joka käynnisti viime syksynä yhteistyöhankkeen ja on ajanut sen sinnikkäästi nyt maaliin asti.

Feeniks Basketin hallitukseen nimettiin lisäksi Juha Mäkelä, Tomi Ojanen, Arja Kotavuo, Satu Pura, Anne Tervo, Jyrki Tulander, Johanna Tulander-Välkki ja Eino Järvinen. Uuden seuran hallitukseen kuuluvat muun muassa sekä Alun että FoKoPon puheenjohtajat Järvinen ja Kotavuo.

 

Ylösmäen kertoman mukaan seuran nimi putkahti esiin jossain vaiheessa pitkin talvea käydyissä palavereissa.

– Halusimme nimen, joka on uusi, mutta kunnioittaa myös vanhaa ja kuvaa lisäksi uutta nousua, Ylösmäki analysoi nimeä, josta löytyy tietysti forssalaisten F-kirjainkin.

Feeniks Basketin uudella puheenjohtajalla taisi olla eilisen perustavan kokouksen jälkeen olo kuin tuoreella äidillä.

– Kahdeksan kuukautta siinä meni, mutta lopputulos on kyllä sen väärti. Nyt on helpottunut ja onnellinen olo.

– Hienointa on se, että uusi seura syntyi forssalaisjunnujen parhaaksi yhdessä tehtynä ja positiivisessa hengessä. Nyt olemme yhtä korisperhettä, Ylösmäki hehkuttaa.

Feeniks Basketin toiminta käynnistyy nopeasti, kun seura organisoi ensi maanantaina valtakunnallisen alakoululaisten katukoriskiertueen Forssan tapahtuman.

– Toiminta on muutenkin tarkoitus käynnistää jo lähiviikkoina ensin pelaajien, heidän vanhempiensa ja valmentajien kokooontumisilla, Ylösmäki kertoo. FL

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic