Lounais-Häme Forssa

Feeniks Basket putosi 15-vuotiaiden SM-välieristä

EBT otti niukan voiton puolivälierässä.
Feeniks Basketin Hilda Tammi rynnii korille. Kuva: Lassi Puhtimäki
Feeniks Basketin Hilda Tammi rynnii korille. Kuva: Lassi Puhtimäki

Feeniks Basket ei päässyt neljän parhaan joukkueen välieriin 15-vuotiaiden tyttöjen SM-sarjassa.

Forssalaiset hävisivät kotiturnauksensa puolivälieräpelissä Espoo Basket Teamille niukasti 67-69 (29-38).

EBT eteni vajaan kahden viikon kuluttua Tampereella pelattaviin välieriin, johon pääsivät myös kotijoukkue Pyrintö, helsinkiläinen Helmi Basket sekä Helsingin NMKY, joka yllätti suursuosikin Tapiolan Hongan eilen Forssassa 78-77.

Feeniks Basket sijoittui 15-vuotiaiden SM-sarjassa sijoille 5-8.

Feeniks Basket pysyi ensimmäisen neljänneksen EBT:n tahdissa, mutta toisella jaksolla vierasjohto kasvoi kymmeneen pisteeseen.

Kolmas jakso eteni suurin piirtein saman suuruisessa vierasjohdossa.

Neljännen jakson puolivälissä Feeniks Basket kiri kuuden pisteen päähän, mutta hetkeä myöhemmin EBT:n johto kasvoi jo ratkaisevan tuntuisesti 17 pisteeseen.

Kotijoukkueen toinen kiri kantoi pelin päättäneillä vapaaheitoilla lopulta kahden pisteen päähän.

Feeniks Basketin peli oli kolmen jakson ajan aika lailla erilaista kuin edellispäivän murskavoitossa Heinolaa vastaan. Huonoja heitonvalintoja ja pallonmenetyksiä tuli jatkuvasti. Vaikeuksia aiheutti toki myös monin verroin edellispeliä kovempi vastustaja, joka heitti hyvin ja pystyi puolustuksessa sumputtamaan korinalustansa.

– Emme pystyneet pelaamaan joukkueena, vaan sorruimme sooloiluun. Pelasimme liian varovaisesti ja jännityskin näkyi, kommentoi Feeniks Basketin valmentaja Tero Kaseva.

Feeniks Basketin tehokkaimpia olivat 20 pisteen tytöt Fiia Hellsten ja Sara Säteri. Viime mainittu keräsi myös 14 levypalloa.

Ensi viikonloppuna jatkavat nyt hävinneen joukkueen nuorimmat tytöt SM-mitalijahtia, kun 14-vuotiaiden tyttöjen kahdeksan joukkueen SM-lopputurnaus pelataan Lohjalla. FL

Uusimmat

Näkoislehti

4.8.2020

Fingerpori

comic