Lounais-Häme Forssa

Feeniks Basketille kaksi makeaa 17-vuotiaiden SM-sarjavoittoa

Pojat ja tytöt kukistivat sarjataulukossa edellä olleet joukkueet.
Sauli Näpinen nosti Feeniks Basketille 20 pistettä ja repi Niilo Tammen lailla isompien tamperelaisten keskeltä komeasti 15 levypalloa.

Feeniks Basket otti 17-vuotiaiden SM-sarjassa kaksi makeaa kotivoittoa, kun sekä poikien että tyttöjen joukkueet kukistivat sarjataulukossa edellä olleet joukkueet.

Feeniks Basketin pojat päihittivät kolmen murskavoiton ansiosta sarjassa kakkosena olevan Tampereen Pyrinnön selvästi 81-66 (41-27). Tytöt katkaisivat Raholan Pyrkivän ja Pälkäneen Luja-Lukon yhteisjoukkueen kolmen pelin voittoputken noustuaan 60-51 (27-31) voittoon.

Poikien SM-sarjapelissä Feeniks Basket joutui taas huimaa pituusylivoimaa vastaan, kuten kaikissa tämän sarjan peleissä. Se ei kuitenkaan jättänyt alakynteen kotijoukkuetta, joka ei hävinnyt edes levypallotilastoa Pyrinnön yli kaksimetrisiä torneja vastaan. Feeniks Basket korvasi pituuden puutteensa taas sähäkällä pallon ja pelaajien liikkeellä, joka avasi ratkaisupaikkoja ja sekoitti verkkaisemman Pyrinnön pelaamista.

Koko ajan peliä johtanut Feeniks Basket karkasi ensimmäisellä jaksolla jo 18 pisteen johtoon. Se pohjusti kotivoiton, kun Pyrintö ei päässyt enää missään vaiheessa yhdeksää pistettä lähemmäs. Suurimmillaan kotijohto kasvoi neljännellä jaksolla 25 pisteeseen.

Voittajien tehokkaimpia olivat Niilo Tammi 27:llä ja Sauli Näppinen 20 pisteellä. Kumpikin kahmi lisäksi 15 levypalloa.

– Aggressiivinen pelitylli on vahvuutemme ja se toi tänäänkin voiton, totesi Feeniks Basketin valmentaja Petri Lepänkoski.

Feeniks Basketin tyttöjen peli ei alkanut lupaavasti, kun kotijoukkue haparoi ensimmäisellä neljänneksellä niin, että teki jakson ainoan pelikorinsa vasta viimeisellä hyökkäyksellään.

RaLu pääsi 11 pistettä karkuun, mutta kun Maija Haapanen ja Emilia Kilpinen saivat kotijoukkueen peliin vihdoin järjestystä, peli melkein tasoittui toisella kympillä ja kolmanella jaksolla Feeniks Basket meni jo johtoonkin.

Neljättä jaksoa pelattiin tasaisesti, kun vieraat johtivat kuusi minuuttia ennen loppua 51-50. Tuon jälkeen Feeniks Basket vei lopun puhtaasti 10-0 ja palasi kahden tappion jälkeen voittajaksi.

Voittajien tehokkaimpia olivat Kilpinen 17 pisteellä, Olivia Latva 15:llä ja Anna Salo 12 pisteellä. Latva johdatti lisäksi peräti 20 levypallolla kotijoukkueen levyrivoittoon 66-34.

– Tämä oli kokonaisuutena meiltä hyvä peli ja tärkeä voitto tappioiden jälkeen. Joukkue piti edellisen pelin jälkeen tiukan palaverin, joka näköjään tuotti tulosta, kertoi valmentaja Juta Joutsimo. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

27.2.2020

Uusimmat