Lounais-Häme Forssa

Feeniks Basketin tytöt jatkoon murskavoitolla

Fiia Hellsten kunnostautui Feeniks Basketin tehopelurina 25 pisteellä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Fiia Hellsten kunnostautui Feeniks Basketin tehopelurina 25 pisteellä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Feeniks Basket eteni 15-vuotiaiden tyttöjen SM-lopputurnauksessa jatkoon murskavoitolla, kun se kukisti Feeniksissä pelattavassa SM-turnauksessa Heinolan NMKY:n 93-45.

Feeniks Basket pääsi voitolla ikäluokkansa kahdeksan parhaan joukkoon tavoittelemaan tänään paikkaa neljän parhaan mitalipeleihin.

Feeniks Basket oli pelissä odotetun ylivoimainen. Kotijohto kasvoi viidessä minuutissa 17-4 lukemiin ja ensimmäinen jakso päättyi 29-8. Puolivälissä Feeniks Basket johti 49-16 ja suurimmillaan ero kasvoi 53 pisteeseen.

Forssalaisten peli sujui hienosti. Pallo kiersi hyvin, menetyksiä tuli vähän, heittoprosentit pysyivät hyvällä tasolla ja tehopelureita löytyi laaja kaarti sekä hyökkäys- että puolustuspäässä.

Voittajien tehopeluriksi nousi Fiia Hellsten 25 pisteellä. Myös Maisa Tuomola (13) ja Vida Engman (10) ylsivät kaksinumeroisiin pisteisiin. Feeniks Basketista kaikkiaan 11 pelaajaa pääsi pisteille.

– Pystyimme pelaamaan omalla tasollamme ja peli oli koko ajan kontrollissa. Tämä oli tärkeä voitto myös tulevaisuutta ajatellen, huomautti Feeniks Basketin valmentaja Tero Kaseva.

Voitolla Feeniksi Basket nimittäin varmisti paikan ensi kauden 16-vuotiaiden SM-sarjaan.

Tänään forssalaisten vastus kovenee, kun vastaan asettuu Espoo Basket Team, joka voitti espoolaisten keskinäisessä kohtaamisessa Leppävaaran Pyrinnön 73-47.

Sunnuntain toisessa puolivälieräparissa kohtaavat Tapiolan Honka ja Helsingin NMKY. Honka murskasi eilen Tikkurila Seuran 120-41 ja HNMKY Lappeenrannan Catzin 75-54.

Feeniks Basket-EBT ja Honka-HNMKY pelien voittajat pääsevät 15-vuotiaiden SM-sarjan välieriin ja mitalipeleihin, jotka pelataan kahden viikon kuluttua. FL

Uusimmat

Näkoislehti

11.8.2020

Fingerpori

comic