Lounais-Häme

Feeniks Basketin tytöt tähyävät SM-mitaleille

Feeniks Basket etenee vakuuttavasti alle 14-vuotiaiden tyttöjen SM-sarjassa. Joukkue on varmistanut paikkansa toukokuun lopputurnauksessa, vaikka SM-sarja on vielä kesken.

Sunnuntaina Feeniks Basket aloitti kotiturnauksen maukkaalla voitolla, kun se kaatoi jännittävien vaiheiden jälkeen toisen siihen asti kaikki pelinsä sarjassa voittaneen joukkueen BC Nokian pistein 80–77.

Ottelu pysyi tasaisena alusta loppuun. Nokia heitti hyvin, sillä oli liukkaat pelintekijät ja toimivat kuviot.

Feeniks Basket ei jäänyt huonommaksi. Joukkue ratkoi monipuolisesti ja taisteli jokaisesta pallosta. Tiukka peli ratkesi vasta viimeisellä minuutilla, kun Fiia Hellsténin onnistunut kolmonen upotti Nokian.

-Oli odotettavissa, että ottelusta tulee tiukka taisto. Peli ratkesi tahdon voimaan ja siihen, että jaksoimme ehkä hitusen paremmin loppuun asti, Feeniks Basketin valmentaja Jaana Sintonen kertoi.

 

Feeniks Basket on reivannut tavoitettaan pitkin kautta. Ensin tähdättiin karsinnasta SM-sarjaan, ja kun se onnistui, haluttiin SM-sarjan lohkossa neljän parhaan joukkoon eli SM-lopputurnaukseen, joka pelataan toukokuussa Kisakalliolla.

Nyt kun lopputurnauspaikkakin on varma, ei joukkueen kannata tavoitella vähempää kuin SM-mitalia. Lopputurnauksessa on mukana ikäluokan kahdeksan parasta joukkuetta.

-Ilman muuta tähtäämme mitaleille. Kaikki joukkueet ovat voitettavissa, toisaalta kaikille voi myös hävitä. Takki auki sinne ei kannata lähteä, Sintonen sanoi.

 

Alueen junnut yhteen koonneella Feeniks Basketilla on C-tytöissä laaja rinki. Mukana on yhteensä 19 tyttöä, joista 11 pelaa nyt SM-sarjapelejä. FBF pelaa myös 2. divisioonaa ja alueen 1. divisioonaa, jotta kaikki saavat tasolleen sopivia pelejä riittävästi.

-Vähän aikaa siinä meni, että pelaajat oppivat toistensa tavat kentällä, mutta muuten sulautuminen sujui nopeasti. Erittäin hyvä juttu, että junnukoris saatiin yhteen, Sintonen sanoi.

Feeniks Basketilla on laittaa SM-sarjaan tasainen ja kovakuntoinen joukkue. Joukkue pelaa myös hyvin yhteen, eikä yksinpuskemiseen juuri sorruta.

-Kaikessa on kehittämisen varaa, ehkä eniten viisi vastaan viisi -pelaamisessa. Ei tässä vielä valmiita olla, Sintonen naurahti. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic